Jesper Radich ”Jeg kan godt lide at få andre på vej”

09-11-2017 10:11 Øyvind BordalØyvind Bordal
Kilde: Bådmagasinet 11-2017
Vurderer artiklen
Del artiklen

Efter 12 år som professionel sejler vender Jesper Radich nu tilbage til Oure, hvor han startede sin sejlerkarriere. Nu vil han gerne hjælpe nye sejlere på vej.

Inæsten vindstille kommer en J/70 lang-s omt drivende ind i Lundeborg Havn. Ved roret står Jesper Radich, og i det store cockpit sidder fire gymnasieelever og lytter, mens Radich opsummerer. Ude på van-det har de trænet rullevendinger og bomninger. 

Gang på gang har de gået igennem hvert enkelt skridt, fået det til at blive en flydende, organisk bevægelse fra én halse til den anden. Radich har været dybt koncentreret, selv om der ikke har været en konkurrent i nærheden.
Den tidligere verdensmester i matchrace kan godt fordybe sig i at lære en flok teenagere hvordan man bommer og vender i let luft. Det forklarer han nærmere, da vi sidder på en bænk på havnen og taler sammen, efter at båden er fortøjet og pakket sammen.

Nye perspektiver
”Som person er jeg meget analytisk, og kan godt lide at sætte mig ind i detaljer,” siger han. ”Jeg ved efterhånden rigtig meget om mange forskellige slags både. Jeg har brugt oceaner af tid på at sætte mig ind i detaljer omkring sejlads med gennaker, manøvre, trim, bådfart og så videre.

Hertil og ikke længere...

Du kan læse hele artiklen om Jesper Radich ”Jeg kan godt lide at få andre på vej” i november udgaven af Bådmagasinet.

Er du abonnent - logger du bare ind øverst i højre hjørne. Læs artiklen som ligger under menupunktet "Mit Bådmagasin - Læs artikler for abonnenter".

Køb artiklen- Læs artiklen Jesper Radich ”Jeg kan godt lide at få andre på vej”. Køb artiklen og få den som PDF fil - lige til at læse med det samme.

Ønsker du at tegne et abonnement på Bådmagasinet, så klik her.

Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer