fbpx

2 x Warrer fejrer japansk juniorklub

Jonas og Peter Warrers olde- og morfar, den i Japan bosiddende Kaj Wolhardt, stiftede Enoshima Junior Yacht Club sammen med sin japanske sejlerven Ozawa-san.

I den forbindelse skænkede Kaj Wolhardt seks danskbyggede optimistjoller til klubben, og startede dermed optimist- og juniorarbejdet i Japan. Det skete efter dansk forbillede med KDYs juniorarbejde som model. Peter Warrer var med til at introducere Flipperjollen i Japan, da han boede der i 1970, og har siden holdt tætte kontakter med sejlere fra EYC.

Æresgæster

Jonas og Peter var inviteret som æresgæster ved den store jubilæumsfest i Enoshima i søndags i forbindelse med et af Japans største optimistjollestævner, Ozawa Cup. Skåltalerne hyldede stifterne og det dansk-japanske samarbejde, der har skabt en stadigt velfungerende juniorafdeling, hvor mange internationale japanske sejlere har trådt deres barnesko.

japan 216

Jonas og Peter var inviteret som æresgæster ved den store jubilæumsfest i Enoshima. Foto Anders Warrer

Den kendte japanske dragessejler "Bocci" Ayoyama er i dag leder af juniorafdelingen, et frivilligt job han bruger 100 dage om året på, for der faktisk aktivitet i EYC hver eneste week-end året rundt.

Jonas Warrer lavede en kombineret opvisnings- og træningssejlads i 49´er sammen med gasten fra den japanske olympiske 49er, og Peter og Jonas var blevet bedt om at holde den eneste tale ved jubilæumsfesten, med deltagelse af 200 honoratiores og medlemmer i alle aldre.

OL 2020

Inden jubilæumsarrangementet blev Jonas Warrer præsenteret for stedet og farvandet ved Wakasu Olympic Marina, hvor sejladserne ved OL i Tokyo i 2020 kommer til at foregå. Det ligger tæt på OL byen og de andre sportsarenaer. Farvandet er strømfyldt grundet flodudløb, og vinden vil typisk være pålandssøbrise med en styrke på 10-18 knob. Temperaturen i august måned er meget høj.

japan 109

Jonas Warrer fik også lige lejlighed til at give et par 'OL-guld' autografer til de begejstrede japanske sejlerbørn. Foto Anders Warrer
★ Tursejlads

★ Undgå grundstødning på sommerturen

Kapsejlads

EM amok - hele fire nye starter denne uge

Kapsejlads

29erEM: Ups- and downs i udfordrende vindforhold

★ Interview & Portræt

★ De sejler året rundt, de er Happymoms

Kort nyt

4,4 millioner besøgte Stockholms skærgård

Kort nyt

Så er Visens Skib tager ud på sidste turné

Udvalgte artikler *

Hvorfor lære at sejle?

Mikroeventyr er hot – skal du med?

Ny båd til sommer?