fbpx

Sejlsport ud af Paralympics

10,00 DKK

Drømmen, der brast

For olympiske sejlere er det ved at være tid til at geare op til næste OL. Men ikke for de handicappede. Sejlsport er nemlig ikke med i Paralympics længere. For olympiske sejlere er det ved at være tid til at geare op til næste OL. Men ikke for de handicappede. Sejlsport er nemlig ikke med i Paralympics længere.

Da de olympiske lege for handicappede blev arrangeret i Rio i september 2016, var sejlsport med for sidste gang. Når den olympiske feber igen breder sig i Tokyo 2020, er sejlsport ikke længere en del af programmet. Egentlig blev beslutningen truffet allerede i 2015, men det er først nu, når de forskellige landes OL-satsning mod Tokyo begynder at tage form, at det går Da de olympiske lege for handicappede blev arrangeret i Rio i september 2016, var sejlsport med for sidste gang. Når den olympiske feber igen breder sig i Tokyo 2020, er sejlsport ikke længere en del af programmet. Egentlig blev beslutningen truffet allerede i 2015, men det er først nu, når de forskellige landes OL-satsning mod Tokyo begynder at tage form, at det går op for det brede publikum, at handicappede sejlere ikke længere er med på holdet.  

Sejlsport velegnet 
Kampen for at bringe sejlsport tilbage på programmet er i gang, for vores sport er på flere måder især velegnet til at støtte op om idrætsudøvere med særlige behov. Dels kan udstyret tilpasses mennesker med vidt forskellige handicap, og dels er sporten i høj grad også en mental og intellektuel udfordring. At udleve en drømSport er dybest set udtryk for drømmen om at overskride egne grænser, og udføre noget exceptionelt. De olympiske lege er for dem, der vil forfølge den drøm kompromisløst. Måske er det derfor elitesport i det hele taget er så fascinerende at følge: Samtlige deltagere udlever en drøm, som vi alle deler, om at vinde. Ikke nødvendigvis over konkurrenterne, men i hvert fald over os selv.

Pris: 10 kroner / BÅD 546 3 sider

Kurv

Din kurv er tom!