fbpx

Dejlige oplevelser i Odysseus' kølvand

15,00 DKK

De fleste Middelhavssejlere, på vej til eller fra det forjættede vand i det østlige Middelhav, skal gennem det smalle Messina-stræde, der adskiller Sicilien fra Calabrien på det italienske fastland. Turen fører en gennem et fantastisk område præget af vulkaner, imponerende landskaber, antikkens historie og nutidens flygtninge-problemer.

Kommer man sydfra og sejler langs Siciliens østkyst, som vi gjorde det i Troldand, er der mange steder, der er et besøg værd. Og Syrakus helt mod syd er et absolut must. Her er der til og med en stor og velbeskyttet ankerplads, hvorfra man kan gøre landgang lige midt i byens centrum, og hvor man kan ligge trygt mens byen udforskes.
Syrakus har sine rødder helt tilbage til 750 f.v.t., hvor den blev anlagt som en græsk koloni, og på få århundreder blev en af de største bystater i den græske verden, helt på linje med Athen og Sparta. Der er mange spor af den antikke fortid.
Bl.a. er byens store katedral op-rindeligt bygget som tempel for Athene (visdommens gudinde), og f.eks. er søjlerækkerne fra templet bevaret og kan tydeligt genkendes.

Pris: 15 kroner / BÅD 548 5 sider 

Kurv

Din kurv er tom!