20 teams dyster om 1 million US$ - The winner takes it all

Marstrand skal tilbage på verdenskortet som topklasse event. Det er en realitet efter som sejlsportens største pengepræmie, for at vinde et stævne, bliver udbetalt den 9. juli. 20 teams dyster nemlig i næste uge om den enorme præmiecheck på 1 million US$, i World Match Racing Tours finalestævne på Marstrand, og danske Nicolai Sehested er med.

For år tilbage hvor Swedish Match var hovedsponsor på årets Match Race Tour, var det Marstrand som var det helt store og prestigefyldte stævne, som sluttede sæsonen af. Det var stort at vinde på Marstrand, og stævnet var kulminationen på årets Tour. Den storhedstid forventer den nye ejer af WMRT Håkan Svensson nu vender tilbage, efter den stinkende rige ejer, har smidt 1 million US$ på bordet, oveni stævne præmiesummen som i alt lyder på 200.000 US$.

Af præmiesummen får vinderteamet 33.000 US$, så det samlede honorar for at sejle en lille uges til, vil altså beløbe sig til ikke mindre end 1.033.000 US$ - ikke så ringe endda.

Med dagens kurs svarer det nogenlunde til Dkr. 6.985.000, wow!

Hvem kan holde nerverne i ro?

Stillingen i dem samlede Match Race Tour har ingen indflydelse på hvem der løber med den enorme præmiecheck. Der sejles simpelthen om pengene i dette enkelte stævne, så det handler virkelig om hvem der kan holde hovedet koldt og nerverne i ro.

For, hvordan vil det påvirke sejlerne at der er så mange penge på spil? Det kan kun tiden vise, men i følge Håkan Svensson, så oplevede man allerede noget mere aggressivitet blandt sejlerne i New Port RI, hvor seneste afdeling på Touren blev gennemført, og med så stor en præmiecheck - hvor 'winder takes it all' må vi nok forvente at der bliver gået noget mere til stålet på Marstrand.

Canfield er favorit

Der er faktisk en del teams som kan vinde på Marstrand, heriblandt vores egen Nicolai Sehested med hans TREFOR team, men jeg hjælper gerne med til at fjerne noget af presset fra Sehesteds ved at udråbe Taylor Canfield som storfavorit. Men mon ikke også en Ian Williams og hans GAC Pindar team, vil lege med, når først det gælder?

Canfield og hans US One, har vundet de seneste tre WMRT event, blandt andet ved at besejre Nicolai Sehested i finalen i Long Beach tilbage i april. Canfield vandt også i København og senest i New Port RI, så vi kan ikke komme uden om US One, som det team der 'tæmmer' de potente M32 katamaraner bedst. Men, intet er som bekendt over...der skal jo sejles om det!

Fire skal ud

Og sejles, det bliver der i dagene 4. - 9. juli, hvor de første to dage handler om Fleet Qualifying, hvor fire teams bliver sendt hjem, inden 16 teams går videre til 8-dels finalerne, som sejles som Match Race. Herfra er det farvel efter hver 'runde' indtil finalen. Det hele vil blive streamet Live, så er du ikke lige på de kanter, kan du sagtens følge med alligevel. Hvor bliver det spændende.

De 20 Teams som er klar på Marstrand er:

1. Taylor Canfield - US One
2. Ian Williams - GAC Pindar
3. Nicolai Sehested - Trefor Racing
4. Yann Guichard - Spindrift Racing
5. Phil Robertson - WAKA Racing
6. Nicklas Dackhammar - Essiq Racing Team
7. Chris Steele - 36 Nedenfor Racing
8. Mattias Rahm - Rahm Racing Team
9. Hans Wallén - Wallén Racing
10. Sam Gilmour - Neptune Racing
11. Sally Barkow - Team Magenta 32
12. Johnie Berntsson - Flux Team
13. Matt Jerwood - Redline Racing
14. Iker Martinez - Team Espana
15. Evan Walker - KA Match / CYCA
16. Björn Hansen - Nautiska Racing
17. Steven Thomas - RPM Racing
18. Eric Monnin - Albert Riele Swiss Team
19. Murray Jones - Fuld Bants Racing
20. Keith Swinton - TeamOL

Opdatering fra onsdagens OL-sejladser

★ Test af sejlbåde

Saffier SE 27: Bedste dagsejler til dato, basta

OL

Rindom kan holde hviledag i gult

Kapsejlads

Grade One Drage stævne til Dragør

Kort nyt

Syddjurs vandfestival nærmer sig

OL

Ups and down for Rindom

OL

Lærke Buhl-Hansen med helt fremme

Udvalgte artikler *