VOR: Scallywag med mand over bord!

På dagen hvor Bådmagasinet bringer en advarsel i forbindelse med brug af livliner – udsendt for få dage siden af RYA, der taber VOR båden Scallywag en mand, og er ganske få minutter fra katastrofen!

Sejlskift

Det var under et sejlskift her søndag at det gik galt. Alex Gough var ude på en af out-riggerne da han blev slynget af. På nedenstående video fremgår det tydeligt at manden hverken havde vest eller livline på.

Syv minutter

lå Alex Gough i vandet, før det lykkedes at få ham om bord igen, og fra det vi kan se, blev der arbejdet ganske professionelt, men også med en noget anspændt stemning om bord. Uheldet skete i 15-20 knobs vind, altså ca. 7-10 m/s.

Det var skipper David Witt som selv stod ved roret da Alex Gough nærmest blev slynget af outriggeren. 'Vi dykker i en stor bølge, og den nærmest kastede Alex af, som en rytter fra en hest' udtalte David Witt umiddelbart efter, og fulgte op - 'det vigtigste er at vi fik Alex om bord og i sikkerhed igen, men det viser hvor svært det er at finde en der er faldet over bord, det havde været umuligt i 20 knobs vind og mørkt, slutter skipperen...