VOR: Vestas 11th Hour Racing først til Lissabon - Se video highlights

Efter en intens start i Alicante sidste søndag, og 6 dage, 2 timer, 8 minutter og 45 sekunder, kom den dansk/amerikanske Vestas 11th Hour Racing først til Portugal, hvor mållinjen på første etape var placeret på floden Tagus, der deler Lissabon i to.

Vestas 11th Hour Racing førte stort set fra start til slut, og 'overlevede' et par 'opsamlingsheat' under vejs - det sidste, ganske kort før mål, hvor strømmen kanede ud af Tagus, og skabte store udfordringer for alle. En føring på 34 sømil ned til Mapfre, blev hurtigt til 10, inden Vestas knækkede koden, og kunne sejle i ensom majestæt over linjen som vinder af første etape. 

Brunel i fartproblemer?

Det virker bestemt som om Vestas båden og teamet havde fartoverskud i de forhold som der er blevet sejlet under, hvilket bestemt ikke er tilfældet for Brunel med Bouwe Bekking om bord. Team Brunel sluttede næstsidste foran det til lejligheden sammensatte team 'Turn the tide on Plastic' - ikke godt nok for den ambitiøse 'danske' skipper med Peter Burling om bord!

Det virkede ganske enkelt som om Brunel ikke kunne følge med, rent fartmæssigt. Brunel havde et uheld i starten i Alicante, hvor de blev luffet op, og fik problemer med deres store Code-O sejl, som efterfølgende måtte bjerges. Om problemerne var så store, at de har sejlet uden dette Code-sejl, må jeg love at undersøge - men et eller andet har der været galt? Ja, jeg vil næsten håbe det, for ellers bliver det en meget lang tur rundt om Jorden for Bekking & Co. denne gang.  

Se video highlights fra første etape her:

Leg 1 – resultat:

1. Vestas 11th Hour Racing -- FINISHED -- 14:08.45 UTC
2. MAPFRE -- FINISHED -- 16:42.30 UTC
3. Dongfeng Race Team -- FINISHED -- 16:57:48 UTC
4. team AkzoNobel -- FINISHED -- 18:11:56 UTC
5. Sun Hung Kai/Scallywag -- FINISHED -- 18:57:44 UTC
6. Team Brunel -- FINISHED -- 20:29:00 UTC
7. Turn the Tide on Plastic – FINISHED – 20:36:52 UTC