VOR: AkzoNobel og Sehested stadig uden skipper!

Fredag aften sent, kom det frem at Simeon Tienpont ikke skulle være skipper om bord på Team AkzoNobel, den båd som danske Nicolai Sehested er rorsmand, trimmer og boat captain på.

Det blev ikke rigtig tydeliggjort om Tienpont var fyret, eller om han selv var gået, efter uenighed med ledelsen. Søndag aften blev der sendt en kortfattet meddelelse - en af dem som egentlig ikke siger så meget, men vi kan dog konstatere at Tienpont selv valgte at gå - dog efter hans firma bag ham selv var blevet opsagt af AkzoNobel..!

Forklaring følger

Bag skipperen Siemon Tienpont står administrationsfirmaet STEAM, og de havde i følge AkzoNobel overtrådt kontrakten med AkzoNobel - hvordan og med hvad fremgår ikke, men overtrædelsen skulle være så grelt at kontrakten med STEAM blev opsagt med øjebliklig virkning. Men, Siemon Tienpont blev, igen i følge AkzoNobel, tilbudt at blive om bord som skipper. Tienpont valgte at stå af.

Teamets 'Watch Captain' Brad Jackson nævnes som mulig skipper, men på flere internationale medier er danske Nicolai Sehested også i spil - en ting er sikkert, denne uro kan ikke undgå at få indflydelse på al den planlægninger der er op til en tur.

Der er lige godt seks dage til denne udgave af Volvo Ocean Race stater, og med disse udfordringer for AkzoNobel kan man vist roligt sige at det ikke er den bedste optakt til en tur rundt om jorden. 

AkzoNobel sluttede næstsidst i lørdagens In-Port race i Alicante - nummer seks ud af syv. 

 Seneste nyheder
Vendée Globe

Vendée Globe: Hvor mange UFO’er er der egentlig derude?

★ Gør det selv

Gør båden mindre fysisk krævende

Havne

Nye flydebroer til Rungsted Havn

Branchenyt

Intim jule-båd-udstilling hos Baadhuset i Beder

Kort nyt

Fra skibsdæk til unikke plankeborde

Vendée Globe

Formel 1 biler på rallybane?

Kapsejlads

Waszp: Aarhus satsning skudt i gang med stor begejstring

Vendée Globe

På 4 sekunder 'nosedivede' båden som blev delt i to! - Se...

Vendée Globe

Jean Le Cam redder Kevin Escoffier - fundet kl. 02Sailing World News


Udvalgte artikler *


Produktnyt

Få bedre overblik, når du sejler

Bådmotorer i Sverige forsvinder i store mængder