VOR 17/18: Sjette tilmeldte team, med kvindelig skipper

Den 44 årige Denise "Dee" Caffari , britisk singlehand sejler, bliver hovedpersonen og skipper på den sjette tilmeldte VOR båd.

Det bliver samtidig båden med det unge image, en mix besætning 50/50 hvor alderen på besætningsmedlemmer, i majoriteten, gerne skulle holds under 30 år.

Teamet vil have fokus på FNs kampagne på 'Plastik i havet' og Dee glæder sig i det hele taget til at komme ud på de store Oceaner igen.

Caffari er ikke Mrs. hvem-som-helst i den sammenhæng. Tilbage i 2006 sejlede hun, som den første kvinde, Jorden rundt alene 'den forkerte vej' - og i 2009 deltog hun i Vendée Globe, og blev dermed den første kvinde i verden til at have sejlet Jorden rundt begge veje.

Flere danskere?

Nu venter vi blot på de to sidste hold som skulle blive klar og offentliggjort inden længe.

Et hollandsk team med Bouwe Bekking skulle stå klar, og det forlyder også at flere danskere er på vej ind i VOR 2017/18 - mon ikke Dolmer er med her, det ville undre mig meget hvis det ikke var tilfældet! 

Det bliver unægtelig spændende at følge. To danske OL-sejlere blev jo spottet om bord på Vestas 11th Hour Racing, da båden sejlede fra Lissabon til New Port RI (træningstur, red.) for et stykke tid siden - Martin Kirketerp, OL guldvinder fra Beijing i 2008, og Jena Mai Hansen, bronzevinder fra OL i Rio.

De her fantastiske spændende vandrør vi har at lytte på - ja der forlyder det at Jena skulle være tæt på at være sikker, Martin har vi ikke rigtig hørt så meget om, men lad os håbe det bedste for begge.

 Seneste nyheder
Branchenyt

Intim jule-båd-udstilling hos Baadhuset i Beder

Kort nyt

Fra skibsdæk til unikke plankeborde

Vendée Globe

Formel 1 biler på rallybane?

Kapsejlads

Waszp: Aarhus satsning skudt i gang med stor begejstring

Vendée Globe

På 4 sekunder 'nosedivede' båden som blev delt i to! - Se...

Vendée Globe

Jean Le Cam redder Kevin Escoffier - fundet kl. 02

Bådudstillinger

Boot Düsseldorf flyttes til april

Branchenyt

Svensk bådindustri kræver forbedret identifikation af båden

★ Interview & Portræt

Danmarks Museum for Lystsejlads: De Flittige frivilligeSailing World News


Udvalgte artikler *


Produktnyt

Få bedre overblik, når du sejler

Bådmotorer i Sverige forsvinder i store mængder