Volvo Ocean, også oppe på foils - og fra 2020 hvert andet år

Torsdag den 18. maj 2017 var længe ventet for mange Volvo Ocean Race fans. Fra VOR ledelsen har der længe været annonceret 'noget stort', og hele verden kunne følge med, da CEO Mark Turner tonede frem på skærmen via Facebook.

I mine øjne var det nok ikke verdens største overraskelse, at fremtidens VOR både også kommer op på foils. Næ, de to største overraskelser fandt jeg i fremtidens schedulering. Fra år 2020 sejles der VOR hvert andet år, og så vælger man at gå over i flerskrogsbåde, når in-port sejladserne skal afvikles, spændende.

Hvis vi lige lader tankerne falde tilbage på Mark Turners tidligere karriere med Extreme Sailing Series, så falder 'idé-æblet' ikke langt fra den stamme, som Extreme succesen er groet på. Og mon ikke Mark Turner har haft sine erfaringer med i bagagen, da han fandt på denne idé i VOR sammenhæng?

Ikke sindsoprivende

Et par kig tidligere på ugen i den så berømte krystalkugle, ja så havde vi gættet på enten foilende kølbåde eller flerskrogsbåde. Sikkerheden har naturligvis været nævnt en del gange, så at vælge foilende kølbåde til oceanerne virker ganske fornuftigt. At det blev både og, hmm - ja, hvorfor ikke, men hudløst ærligt, rigtig sindsoprivende fandt vi ikke denne nyhed her på redaktionen, beklager.

De foilende kølbåde drøner allerede Jorden rundt i Vendée Globe sammenhæng, til gengæld kun med én mand om bord her, hvor de i Volvo vil blive fem + en medieperson. OK, de får noget mere sejl og vil naturligvis kunne presse båden konstant, men revolutionerende, nej.

Lidt mere spændende bliver de nye, også one design, foilende katamaraner som nævnes at kunne blive alt fra 32 til 50 fod. 50 fod, det lyder godt nok stort, men mon ikke også man har Americas Cup lidt i tankerne her?

De første nye VOR både, som for øvrigt bliver på 60 fod, forventes søsat i begyndelsen af 2018.

I punkt form noterede jeg følgende større ændringer, som vi naturligvis glæder os til at se ført ud på de store oceaner, om nogle år:

  • One Design
  • Nye ruter
  • Sejles hvert andet år
  • Nye stop-over formater
  • VOR Academy
  • Starten kan gå fra 'All over the world'
  • Der sejles 'altid' Jorden rund
  • VOR


Vendée Globe

Regnskabets time - vi gør status inden de brølende 40'ere...

Kort nyt

Black Friday: Sejlerbogen til særpris – kun i dag

★ Test af sejlbåde

★ Arkivet: Utzon spidsgatteren nuttede ”Snuller” - en...

Kort nyt

BÅD 566: Årets store vinterudgave - på gaden nu

Kort nyt

Jules Verne-trofeet: Duel jorden rundt - kampen er i gang

Branchenyt

Seldén leverer kulfibermast til Farr X2

America's Cup

Hvorfor er det så svært at sejle en AC-75? Se video

★ Historien

☆ PDF : Titanic skal sejle igen, skal du med?

Kort nyt

På fisketur? Nyt smart ekkolod fra Garmin

Vendée Globe

Se skaderne på HUGO BOSS - Alex Thomson holder modet oppeSailing World News


Udvalgte artikler *


Produktnyt

Få bedre overblik, når du sejler

Bådmotorer i Sverige forsvinder i store mængder