VOR: MAPFRE's skipper tager en omgang mere

Spanske Xabi Fernández skal være skipper om bord på MAPFRE's VOR65 i Volvo Ocean Race 2017-18. Et ansvar, som han også påtog sig i den sidste udgave af det hårde kapsejlads Jorden rundt sammen med Iker Martínez. Det bliver Xabi femte deltagelse i Volvo Ocean Race.

Xabi har en lang karriere som elite sportsmand, og han har en lang og imponerende liste over resultater fra mange af verdens store kapsejladser. Hans sejler-CV indeholder blandt andet to olympiske medaljer (guld i Athen 2004 og sølv i Beijing 2008) i 49'er klassen - en klasse, hvor han også har vundet tre VM-titler. Derudover har han, som tidligere nævnt, deltaget i fire udgaver af Volvo Ocean Race (Movistar 2005-06, Telefónica Blue 2008-09, Telefónica 2011-12 og MAPFRE 2014-15). Samarbejdet med Iker Martínez går langt tilbage, og de to har blandt andet sejlet Barcelona World Race 2010-11 om bord på IMOCA 60 MAPFRE, hvor det blev til en velfortjent andenplads. Xabi Fernández har/er også været en del af to America's Cup satsninger, hvor han var en del af Luna Rossas hold i San Francisco 2013. I maj måned stiller han op som en del af britiske Land Rover BAR's hold.

Alt m44350 vor150318asanchez0336edit

MAPRE ved sidste udgave af Volvo Ocean Race. Foto: Ainhoa Sanchez / Volvo Ocean Race.

Tror på projektet

"At få muligheden for at være med på startlinjen igen, endda med en chance for at gå hele vejen, gør os enormt stolte. Vi vil gerne takke MAPFRE for at tro på dette projekt, som begyndte at tage form tilbage i 2014. Vi håber, at i juni 2018 kan vi igen fejre at have gennemført en jordomsejling uden større tilbageslag. Vi håber og tro, at vi kan opnå et resultat, der ville bringe stolt- og tilfredshed for holdet", udtaler Xabi Fernández.

Alt onboard MAPFRE. Day 14. Xabi Fernandez focused on trying to catch Alvimedica. Rob Greenhalgh in the background on helm1

Xabi tager endnu en omgang som skipper om bord på MAPFRE's VOR65.

"Vores kortsigtede mål er at afslutte det arbejde, som skal udføres på båden. Planen er, at båden skal være ude af værftet i Lissabon i slutningen af ​​måneden. Senere vil vi annoncerer resten af bådens ​​besætning, og træningen vil begynde i Sanxenxo i midten af ​​marts måned", lyder det fra Xabi Fernández, der fortsætter: "Vi har stadig otte måneders hårdt arbejde og optimering foran os - ikke kun hvad angår båden, men også med holdet, så vi kan stille til start den 22. oktober 2017 i Alicante og krydse startlinjen med en reel chance for en sejr".

Antonio Huertas, MAPFRE's præsident, udtrykte sin store tilfredshed med holdets skipper: "Xabi er en fremragende skipper. Ligesom han er engageret i MAPFRE og deler vores værdier. Hans deltagelse i teamet og Volvo Ocean Race er virkelig gode nyheder, og vi ved, at han vil sejle MAPFREs navn rundt om Jorden med stor stolthed".Vendée Globe

Regnskabets time - vi gør status inden de brølende 40'ere...

Kort nyt

Black Friday: Sejlerbogen til særpris – kun i dag

★ Test af sejlbåde

★ Arkivet: Utzon spidsgatteren nuttede ”Snuller” - en...

Kort nyt

BÅD 566: Årets store vinterudgave - på gaden nu

Kort nyt

Jules Verne-trofeet: Duel jorden rundt - kampen er i gang

Branchenyt

Seldén leverer kulfibermast til Farr X2

America's Cup

Hvorfor er det så svært at sejle en AC-75? Se video

★ Historien

☆ PDF : Titanic skal sejle igen, skal du med?

Kort nyt

På fisketur? Nyt smart ekkolod fra Garmin

Vendée Globe

Se skaderne på HUGO BOSS - Alex Thomson holder modet oppeSailing World News


Udvalgte artikler *


Produktnyt

Få bedre overblik, når du sejler

Bådmotorer i Sverige forsvinder i store mængder