VM 49erFX: Danske tophold på den forkerte side af vindspringene

Onsdag blev en hård dag for begge de to danske 49er FX-besætninger, som lå på hhv. første- og fjerdeplads inden dagens Gold Fleet-sejladser. Efter flere timers venten på vind, kom feltet sent afsted, i ret let og skiftende vind. Svære forhold, med store konsekvenser hvis man var på den forkerte side af vindspringene.

Fra første til fjerde
Ida Marie Baad Nielsen/Marie Thusgaard Olsen scorede 18, 15 og 14 – ikke katastrofalt dårligt, men tre sejladser i træk under det niveau de har vist så langt. Det kostede førstepladsen på resultatlisten, faktisk falder de nu tilbage til fjerdeplads, 11 point efter det nu førende hold fra Østrig. ”Vi var godt ude i starterne, den del lykkedes rigtig godt. I første sejlads fik vi dog to straffe, og det kostede jo en del. Men hovedsagligt var det vindspringene det handlede om. I de tidligere sejladser har vi ramt dem rigtig godt, og måske også været lidt heldige. I dag var det bare forkert, det vi gjorde. Vi var på det forkerte sted til den forkerte tid. Men det samme gælder mange af de andre, så vi fortvivler ikke. Vi er stadig med, og går ind til dagen i morgen med godt mod”.

Fra fjerde til tolvte
Jena Mai Hansen/Katja Salskov-Iversen startede dagen med en fin sjetteplads, men derefter fulgte 25 og 22 – mange dyre point, som sender den danske OL-bronzevinder, og regerende verdensmestre ned på en foreløbig 12. plads. Jena fortæller, mens de spuler båden udenfor Sejlsportscentret efter sejladserne: ”Det var rigtig svært i dag, med store vindspring på 30-40 grader, som slog først den ene vej, så den anden vej. Er man på den forkerte side, er man lige pludselig sidst. Der er ikke ret mange som formåede at lave tre gode i dag. Men der er en dag i morgen, med tre nye sejladser. Så vi giver den en skalle der.”

Fuld resultatliste her:

Ida

Ida og Marie måtte se deres førsteplads blive forvandlet til en fjerde. Men de er stadig fortrøstningsfulde, og der skal stadig sejles - intet er afgjort. Foto: Per Heegaard

IMG 0961

En rigtig øv-dag for de to førende danske 49erFX. Man fornemmer en blandning af ærgelse og frustration hos Jena, i dette foto - helt forståeligt. Foto: Per Heegaard★ Test af sejlbåde

★ J/80 Versus Melges 24

Kort Nyt

Kom med om bord på en Swan 98 - se video

★ Interview & Portræt

★ Interview, Ib Kunøe: Om bord hos Mr. X-Yachts

Motor

Princess Yacht X95 på vandet

Bådudstillinger

Copenhagen Boat Show 2020 aflyses - vender stærkt tilbage næste...

Sejlsportsliga

Sejlsportsligaen starter sæson nu!

★ Test af sejlbåde

★ Utzon Spidsgatter: Nuttede ”Snuller” - en præmiesluger

Udvalgte artikler *


Produktnyt

Princess Yacht X95 på vandet

Fairline Yachts solgt til RiverRock

Stor interesse for kabinebåde

Ny motorbåd er en genfødsel af klassiker