VM 2018: Over 1000 frivillige klar til VM – men der skal bruges flere...

Slutspurten er i gang for at skaffe de sidste frivillige til VM i Aarhus. På især tre områder er der stadig brug for ledige hænder – men du skal skynde dig, fristen er 1. juli.

En milepæl er netop nået! VM-organisationen i Aarhus har rundet de første 1000 frivillige, der har meldt sig til at hjælpe med at afvikle den i særklasse største sejlsports-event i Danmark nogensinde. 

Dermed er organisationen tæt på at nå i mål med den gigantiske opgave med at rekruttere og organisere de mange, mange frivillige hænder, som til sammen bliver rygraden i den daglige afvikling af både VM-sejladserne og den store maritime folkefest på land.

HELT i mål er frivillig-rekrutteringen dog ikke endnu, fortæller Anne-Sofie Thomsen, frivilligkoordinator ved VM.

'Især på tre områder har vi stadig brug for flere hænder til at supplere op, så holdene får de nødvendige størrelser," fortæller Anne-Sofie Thomsen.

De tre områder er:
• Brændstof – holdet, der sørger for, at benzin bliver fyldt forsvarligt på RIB-bådene inden dagens sejladser, og at alt i området følger sikkerhedsinstrukserne.
• Bådparker – holdet, der står for det praktiske med at holde orden i bådparkerne, herunder hjælpe sejlerne, flytter hegn og bannere – og løse andre opgaver, der sikrer de bedste rammer for sejlerne.
• Bæredygtighed - holdet, som formidler og viser de gode eksempler inden for bæredygtighed og affaldssortering.

'Vi håber, at der stadig sidder nogle rundt omkring, som her i sidste øjeblik beslutter at melde sig som en del af det frivillige fællesskab. Vi ønsker selvfølgelig at give alle gæster fra hele verden den bedst mulige oplevelse af VM og af Danmark – derfor betyder det virkelig meget at blive fuldt bemandet på alle poster,' understreger Anne-Sofie Thomsen.

Også på andre områder end de fire nævnte kan du stadig nå at melde dig som VM-frivillig. Du finder en samlet oversigt plus tilmeldingsformular på hjemmesiden aarhus2018.dk.

Og det ER ved at være sidste chance. Rekrutteringen af frivillige slutter 1. juli – én måned før VM.