Bossen smider føringen

Related Articles: Bossen er tilbage , Helt som forventet – første båd ude , Løfterigt første døgn på verdens hårdeste, Vendée Globe – ingen rekord

Der bliver gået til stålet på Vendee Globe, hvor der i øjeblikket bliver udkæmpet en hård kamp mellem de tre førende både.

Med hverken Armel Le Cleac’h eller Francois Gabart på deltagerlisten var der nok mange, inkl. denne artikels forfatter, der havde regnet med, at hvis blot Alex Thomson kunne undgå at havarere, så ville han i sin rabiate racer Hugo Boss vinde Vendee Globe uden de store sværdslag. Og man blev bestyrket i denne antagelse, da den sympatiske englænder med stor tålmodighed sejlede sig op gennem feltet og langsomt men sikkert åd konkurrenterne en efter en.

Alt under kontrol
Den 13. november kunne han endelig lægge sig i spidsen og give sin foilende IMOCA 60 bundgas, mens forspringet til nr. to Jean Le Cam blot blev større og større. Længere agterude var der nogle af de ”nye” i moderne foilende både, som tilsyneladende ikke helt magtede at følge med. LinkedOut med Thomas Ruyant var 140 sømil efter, og det store forhåndshåb for franskmændene, Charlie Dalin, i Apivia var knap 200 sømil bagud.

Hurtigere og kortere
Men pludselig var det som om der skete noget. Netop de to både gik fra at være en del af forfølgerklumpen på 5. - 6. pladserne til at ligge sig på 2. og 3. pladserne. Og de sejlede nu ikke kun hurtigere end bådene i klumpen, men også hurtigere end Thomson. Han har endnu ikke sluppet føringen men presset er stort. Fredag eftermiddag lå LinkedOut nr. 2 mens Apivia ligger nr. 3 hhv. kun 12 og 50 sømil efter Hugo Boss. Og ikke nok med at de er hurtigere, de sejler også en kortere rute. Således har de to franske både valgt mere østlig kurs rundt i ”svinget” udfor Recife i Brasilien - og lørdag morgen kl. 7:00 er Thomas Ruyant med sin LinkedOut gået i spidsen, og endda med hele 23 sømil.

Charal sejler den lige vej
Bagerst i bussen ligger ikke uventet Jeremie Beyou i Charal, der som omtalt tidligere genstartede fra Les Sables d’Olonne bagud 2800 sømil. Lige nu er han 3000 sømil efter Hugo Boss, men han kører på en betydeligt bedre linje på vej sydover end feltet gjorde, da de blev ramt af dybe lavtryk og en tropisk storm. Mon ikke Jeremie Beyou begynder at indhente de bagerste inden for den næste uges sejlads.

vendéeglobe closerace

Thomas Ruyant i sin LinkedOut sejlede 'inden om' Boss'n, og her lørdag morgen kl. 7:00 i front med over 20 sømil ned til Hugo Boss. Kapsejlads

Congressional Cup: Emil Kjær - lige ved og næsten…

★ Test af motorbåd

★ Motor: Hvad er bedst, påhæng- eller indenbords?

Kapsejlads

Silverrudder: Jubilæumsår blev også rekordernes år - 'Tri'...

Kort nyt

Aftale sikrer landets første autonome og emissionsfrie...

Kapsejlads

Følg deltagerne i Silverrudder

Kapsejlads

GC32: Hvem kan slå Alinghi ?

Kapsejlads

Knarr DM: Suveræne Søderlund sejrede

Kapsejlads

Emil Kjær klar til Congressional Cup - havde kommende...

Sejlsportsliga

Sundby WOW stævnet – netværk og sejlads...

Udvalgte artikler *