Vendée Globe: Rosinen i pølseenden har rundet Kap Horn

19. januar gik Armel Le Cléac'h om bord på Banque Populaire VIII i mål som vinder af denne udgave af Vendée Globe, den ultimative mandomsprøve, hvor sejlerne er alene om bord, Jorden rundt non-stop!

Det blev som bekendt til ny rekord - over tre dage hurtigere end den gamle, og det blev en sejlads hvor Alex Thomson og hans HUGO BOSS jagede Armel den halve Jordklode rundt. Thomson førte også en stor del af turen, men en foil-havari kostede fart i sydhavet.

Her små 14 dage efter vinderen er gået i mål kæmper 11 både stadig om at nå hjem. 29 startede, 7 er hjemme og 11 er udgået.

Sébastien Destremau, kendt som 'tv-vært' på det forhenværende DesTopNews har som sidste båd netop rundet Kap Horn, og har altså små 6.000 sømil hjem endnu, og med den fart Destremau præsterer, så går der i hvert tilfælde 14 dage endnu, og altså én måned efter vinderen.

MEN, alle der fuldfører Vendée Globe har i mine øjne vundet.

Armel

Den store forhåndsfavorit Armél Le Cléac'h, det var hvad Øyvind Bordal skrev i Bådmagasinets optaktsartikel fra den trykte udgave, tilbage i november 2016. Kære Øyvind - du ramte ganske godt plet. :-) Seneste nyheder
Motor

Bådmotorer i Sverige forsvinder i store mængder

Kapsejlads

Finn: Mandeparkering i Egå

★ Gør det selv

★ Autopiloten: Den elektroniske rorsmand er vokset med opgaven

Branchenyt

Vækst skaber drømmejobs i bådbranchen

America's Cup

Americas Cup: Surt show for tilskuerne - og New Zealand

Kort Nyt

Eksplosiv stigning i smitte blandt sejlerne fra Uge-42...

★ Interview & Portræt

★ Med mor ved roret

Kort Nyt

Sejlere fra træningslejren i Aarhus Covid-19 ramt

Udvalgte artikler *


Produktnyt