Rivalerne slås de sidste 500 sømil

Med under 550 sømil til Les Sable d'Olonne i Frankrig er Vendée Globe gået ind i den allersidste fase for de to sejlere i front. Forrest finder man Armel Le Cléac'h, der har et forspring på 69 sømil ned til britiske Alex Thomson. Kapløbet til målstregen bliver en ren gyser - hvem kan vride mest fart ud af sin IMOCA 60? Hvem kan bevare overblikket? Hvem kan træffe de rette beslutninger?.

Ven

God fart

De to herrer har uden tvivl haft god fart i båden det sidste stykke tid. Så meget at det faktisk lykkedes Alex Thomson at sætte ny 24 timers hastighedsrekord. Den nye rekord hedder 536.81 sømil på et døgn. Den tidligere rekord på blev sat i 2012 af Francois Gabart og lød på 534.48 sømil. Vi kan dog forvente, at deres fart i bådene vil være mindre de kommende døgn, da de kommer ind i et mere vindfattigt område.

Sådan som vejrudsigten ser ud for området, så forventer arrangørerne stadig, at de kommer i mål på torsdag. Indtil da vil vi se Thomson og Le Cléac'h slås om at nå først over målstregen. Ved seneste opdatering den 17. januar 2017 klokken 15.00 går Thomson 17.1 knob, mens Le Cléac'h kun går 9.6 knob (målt over de sidste 30 sømil). Men kan Thomson stadig nå at hente nok på franskmanden i front?Seneste nyheder

Unge talenter samlet i Skovshoved

Øhavet Rundt i en light version

Kapsejlads

Ny sejlads: ”Af kærlighed til sejlsporten”

Kort Nyt

Unge talenter samlet i Skovshoved

Kort Nyt

World Sailing: Nu starter præsident valgkampen

Kapsejlads

Øhavet Rundt i en light version

Kort Nyt

Kom med ShipShape til 'Private Boat Show'

★ Test af sejlbåde

★ Arkivet: Bavaria 36 Cruiser - Go’e detaljer

Kort Nyt

Julivejret var til museums besøg - ny rekord...

Kort Nyt

Ny undersøgelse om brand på både

Udvalgte artikler *


Produktnyt

Fairline Yachts solgt til RiverRock

Stor interesse for kabinebåde

Ny motorbåd er en genfødsel af klassiker