Til PWA World Cup i Vietnam


Kurosh Kiani i Vietnam med et af sine egne brædder han selv har været med til at designe. Foto: John Carter/pwaworldtour.com.

Som jeg nok har nævnt før, har det været nogle rigtig begivenhedsrige måneder hen over vinteren for mig. Jeg har brugt tiden væk hjemmefra, hvor jeg normalt plejer at være i Danmark og komme ind i en normal rytme igen.

Med annonceringen af dette års World Cup i Vietnam, var jeg allerede i gang i december med at få arrangeret mit udstyr og ikke mindst at komme i gang med at træne. Masser af god træning i Cape Town og en succesfuld uge med board test i Kap Verde fik min motivation i top, og jeg var næsten sikker på at jeg havde forbedret mig over vinteren.

Laaang tur
Turen til Mui Ne i Vietnam var en af de længste jeg har haft i mit liv. Udover selve flyveturen var der lige en ekstra bonus på fem timers buskørsel igennem det vietnamesiske landskab. Misforstå mig ikke, det var super fedt at se hvordan det ser ud i Vietnam, men ikke midt om natten. Mui Ne er et hyggeligt område, hvilket alle sejlerne var enige om da vi vågnede op til fantastiske omgivelser og ikke mindst masser af god vind til windsurfing.

Inden at vi kom i gang med slalom konkurrencen var det freestyle windsurfing som skulle afgøres først, og det var som altid super spændende at side og følge med på, når man holdte en pause fra sin sejlads på vandet.

Svære forhold
Jeg skal lige hilse og sige at det absolut ikke var lette forhold at windsurfe i. Jeg vil næsten gå så vidt og sige, at det nok var nogle af de hårdeste forhold jeg nogensinde har sejlet i, inklusiv Gran Canaria som er kendt for at have nogle af de hårdeste forhold i verden til windsurfing. Det kunne også ses på alle freestyle sejlerne, som havde svært ved at sætte deres bedste tricks, men de bedste sejlere endte alligevel i toppen.

Dagen efter freestyle windsurfing, startede vi så med slalom. Dagen startede med forholdsvis let vind, og jeg havde kun mine to største sejl klar på 9,5 og 8,6 m2. Da vi endelig kom i gang efter at have været igennem udstyrs registrering, var vinden stadig rigtig let, og faktisk på grænsen til at vi kunne konkurrere.


 

 
Der sejles meget tæt under World Cuppen. Foto: John Carter/pwaworldtour.com.


En tur i vandet
Vi kom dog på vandet og jeg fik da også en god start på mit heat. Jeg havde god fart og rundede det første mærke på andenpladsen, hvorefter jeg fik hele feltet i nakken og måtte en tur i vandet. Derefter var det en kamp for at komme tilbage, men jeg måtte gå i mål som nr. 7, hvilket ikke er godt nok til at gå videre til de kommende runder. I dette tilfælde var det kun de første fem sejlere som gik videre.

Det er nu hvad der sker. Jeg kunne se at jeg var betydelig hurtigere end mange af sejlerne i mit heat, så det var en stor motivation til de kommende dage. Mit udstyr spiller simpelthen perfekt i disse forhold, så jeg var super klar på flere eliminationer.

Desværre holdte vinden os hen i hele tre dage inden at den på sidstedagen kom tilbage, igen med ret lette forhold som så udviklede sig hen over dagen til at være en ret hård vind. Denne dag følte jeg mig også godt kørende. Selv i rigtig god vind, kunne jeg håndtere mit store sejl og board og var konkurrencedygtig. 

Jeg havde styr på hvilke kombinationer af sejl og board som var gode. Jeg kravlede hurtigt op af resultat listen i løbet af dagen, men måtte desværre se mig diskvalificeret i sidste elimination, da jeg lavede en tyvstart og måtte se mig slået tilbage til en 26. plads.

Følg med når det sker
Som noget nyt er der nu live internet TV fra hvert PWA event, hvilket virkeligt giver et boost på mediesiden og gør at venner, familie og sponsorer nu kan følge med i alt hvad der foregår i løbet af konkurrencen. Jeg blev på sidstedagen inviteret til at kommentere på dagens sidste finaler, hvilket var super sjovt. Det er helt sikkert noget jeg vil prøve igen hvis jeg får muligheden for det.

Når jeg ser tilbage på det, så er jeg indtil videre tilfreds med min præstation, da jeg viste tydelig god form og kunne se at det arbejde jeg har lagt i min windsurfing klart havde betalt sig. Jeg var fartmæssigt på niveau med nogle af de allerhurtigste og havde forbedret mig på teknikken også. Jeg følte mig i god sejlform og stærk nok til at konkurrere på det niveau som PWA nu engang er kendt for.

Der er dog masser af ting der stadig kan arbejdes på, hvilket jeg vil kigge på over de næste par måneder, indtil at næste World Cup nærmer sig i maj måned. Indtil da står den på en smule planlægning og træning. Lokationen er ikke fastlagt endnu, men mon ikke det bliver noget godt.

Smukke Vietnam
En ting er helt sikkert. Jeg er vildt imponeret over smukke Vietnam. Dejlig varmt vand, varmt vejr og generelt fantastiske omgivelser til den perfekte windsurfing tur. Så hvis man overvejer en surf ferie, kan jeg varmt anbefale dette sted. World Cup organisationen var også helt i top. Ingen tvivl om at jeg glæder mig til at komme tilbage til dette sted.

Kurosh Kiani