Fjord X-ing trækker landets bedste surfere til Ringkøbing Fjord

Der skal uddeles DM-medaljer i hele seks kategorier, når Dansk Surf- & Rafting Forbund afholder DM i SUP - stand up paddle og Paddleboard - på og omkring Ringkøbing Fjord i forbindelse med WATERZ den 5.-6. september 2020.

- vi afholder jo sådan lidt et Kinderæg af et sup-event. Det er både det efterhånden legendariske Fjord x-ing (hvor surferne krydser Ringkøbing Fjord, red.), der er en del af Sup-touren og
så er der DM med Sprint, Technical race og så tæller Fjord x-ing som Long distance, fortæller landstræner Niels Lønborg, Dansk Surf- & Rafting Forbund (DSRF).

Han glæder sig til at tage vandet på Ringkøbing Fjord i brug.

- samtidigt er WATERZ jo den perfekte træning forud for det udskudte Euro-tour stop, der efter planen afvikles i starten af april 2021. Så der er mange ting på spil, fortæller landstræneren.

Medaljer i seks kategorier
Der skal findes hele seks Danmarksmestre ved stævnet på Ringkøbing Fjord i : U15, U18 , Open Men, Open Women, Masters og Grandmaster.

- derudover er der vigtige point på spil til det samlede Tour regnskab, og selvfølgelig vigtigt med erfaring forud for Euro-touren, fortæller Niels Lønborg.

Det er også bland surferne til stævnet på Ringkøbing Fjord, man blandt andet finder de nuværende og kommende stjerner til det danske landshold.

- vi regner med 100-150 deltagere og det giver selvfølgelig udfordringer for afviklingen i forhold til forsamlingsforbud og Corona restriktioner. Men vi har en god plan for afvikling på en sikker og forsvarlig måde, hvor vi ikke samler folk mere end, hvad der er højst nødvendigt og spreder deltagerne ud over et større område, påpeger landstræner Hans Lindberg, der så sent som sidste weekend deltog i et stævne i Flensborg, der også blev afviklet på sikker vis efter tyske regler.

Nye stjerner på vej
Dansk stand-up paddles ”Grand Old Man” - den kun 26 årige Klitmøller-surfer Casper Steinfath, gør sig stadig i den grad gældende i verdenseliten, men flere andre banker nu på døren.

- hos herrerne bliver det meget spændende at holde øje med 27 årige Christopher Skovgaard Jeppesen (De Røde Næsers Klub, Valby), der er en Newcomer, der har vist skræmmende styrke,
når vandet er fladt. Det er også spændende at holde øje med den kun 15 årige Klitmøller-surfer Noa Stender, der virkelig kan gøre en forskel, når vandet er uroligt og der er bølger, slutter Landstræner Niels Lønborg.

Han kender ikke det aktuelle felt af surfere til Fjord X-ing før dagene lige op til eventet. Surferne tilmelder sig traditionelt i absolut sidste øjeblik.Seneste nyheder
Vendée Globe

Den afgørende fase

America's Cup

Sir Ben og Ineos gjorde rent bord - gense nattens imponerende...

Kapsejlads

Jules Verne Trophy: Team Gitana afbryder rekord forsøg...

Kort nyt

EYotY 2021: Vi vænner os aldrig til det

★ Interview & Portræt

★ Rand Boats: 'Vi designer hver model til et formål'

America's Cup

Amputeret AC-program denne weekend

Bådudstillinger

Boot Düsseldorf aflyses - flyttes til 2022

Kort nyt

Jules Verne: Team Gitana på sporet til verdensrekord

Udvalgte artikler *