Specielt vejrfænomen kostede fem personer livet

Tidligere på ugen omkom fem personer i en tragisk ulykke i Nordsøen, ud for Haag i Holland.

Ud fra de oplysninger, som vi her på redaktionen er i besiddelse af, var der tale om tre personer på kiteboard, og to på bølgesurfbræt, som i den oprørte Nordsø, ud for den Hollandske kyst ved Scheveningen, mistede livet.

Uheldig sammentræf
Det var helt specielle vejrforhold som kan have vist sig at føre til dødsårsagen. En kombination af meget stærk vind, kraftig strøm, og en Nordsø, som denne dag blev pisket til skum, kostede de fem personer livet.

To blev fundet mandag aften, og yderligere to tirsdag morgen, mens en stadig er savnet. Ifølge Katja Philippart, en havbiolog ved "Royal Netherlands Institute", kan det have været alger som har været årsagen til den kraftige skumdannelse, som omtales til at være i nærheden af to meters dybde!

Yderst erfarne
Der var tale om yderst erfarne folk, ifølge tv-stationen NOS to surf-instruktører, og flere af dem arbejde som livreddere. Blandt de omkomne er både mænd og kvinder. De fem bar alle redningsvest, men i det oprørte hav, blev der dannet så meget skum, at surferne simpelthen ikke kunne komme op til overfladen for at trække vejret. En redningsvest har ingen opdrift i skum, og der spekuleres i, om de fem led den tragiske kvælningsdød.

Undersøgelse
Haag-borgmesteren Johan Remkes har på et pressemøde fortalt, at en grundig undersøgelse af, hvad der skete, nu vil finde sted. 'Hvordan kan det være, at mennesker med så meget erfaring og som kendte dette sted så godt, skulle dø' sagde Remkes.

surfbrædder omkomne

Opdateret kl. 10:30
Redaktionen har modtaget modstridende oplysninger. Sejleren og kitesurferen Lars Solgård oplyser at det udelukknede skulle have været body-surfere som mistede livet, og ikke som oplyst Kitesurfere samt bølgesurfere. Hvor vidt der er tale om den en slags eller den anden, vil vi undersøge nærmere. Under alle omstændigheder er der tale om en yderst tragisk ulykke, om man har været på det ene eller andet board.

Redningsarbejder BILD

Fra tyske BILD, som tirsdag kunne berette om den tragiske ulykke. 

 


GalleriSeneste nyheder

Udsat Waterz stævne afvikles start oktober

Tyske sejlere angrebet af pirater nær Spanien

★ Arkivet: Luffe 58 - Trimmes med knapper

Båddåb i Sejlcenter Nivå

Surf

Udsat Waterz stævne afvikles start oktober

Kort Nyt

Tyske sejlere angrebet af pirater nær Spanien

★ Test af sejlbåde

★ Arkivet: Luffe 58 - Trimmes med knapper

Kort Nyt

Båddåb i Sejlcenter Nivå

Kort Nyt

Sejler redder sig fra brændende båd

Kapsejlads

Silverrudder slut: Planlægning for 2021 starter i dag - se...

Kort Nyt

Silverrudder: Meget få vil fuldføre

Kort Nyt

Solo-roer Lia Ditton sætter ny rekord fra USA til Hawaii

Udvalgte artikler *


Produktnyt

Mercury lancerer fabriksrenoveret motor

Ny udgave af den elektriske båd Eelex 8000

Mercury med nyt "Smart Tow"