Opstartsmøde - på vej mod træningsmiljøer for kitefoil

Dansk Sejlunion og Kiteboarding Danmark indkalder til to opstartsmøder - i Aarhus og København. Formålet er at afsøge interesse for kitefoil, der er OL-disciplin fra 2024.

Efter flere års tilløb blev kitesurfing i 2018 valgt ind på OL-programmet. På World Sailings årsmøde i USA var der opbakning til kitefoil som mix-event fra OL i 2024.

I Danmark er kitesurfing populært, der er talrige gode kitespots rundt i landet - og masser af dygtige kitesurfere. Men egentlige miljøer for målrettet træning og udvikling er der ikke mange af i Danmark.

Invitation til alle kitesurfere
'Første skridt er at undersøge mulighederne. Derfor inviterer vi nu til to opstartsmøder i september for at finde ud af, hvordan interessen er blandt kitesurferne, og hvordan vi derfra kan arbejde videre,' forklarer Thomas Jacobsen, sportschef i Dansk Sejlunion.

Kiteboarding Danmark og Dansk Sejlunion står bag de to opstartsmøder, der foregår henholdsvis den 10. september i Aarhus Internationale Sejlsportscenter og den 17. september i Kajakhotellet, Amager Strand, København. Begge møder i tidsrummet kl. 18.30-21.30.

Den bagvedliggende anledning er, at Dansk Sejlunion har indgået et samarbejde med Danmarks Idrætsforbund (DIF) og Team Danmark med henblik på at realisere et toårigt kitefoil-projekt finansieret af midler fra KIRKBI A/S.

Særlig kitekultur
'Her og nu handler det ikke om OL. Vi skal finde ud af, om vi har grundlag for at skabe nogle træningsmiljøer, der tilgodeser kitefoilkulturen, og hvor vi samtidig arbejder med udviklingsmål - uanset hvilket niveau, den enkelte kitesurfer befinder sig på,' forklarer Thomas Jacobsen og uddyber:
'Vi håber, at kitefoil-racing kan blive forankret i klubregi. Herfra kan vi organisere træning og stævner og gradvist opnå stabilitet og kontinuitet i miljøerne. Næste skridt vil være at arbejde mere målrettet med bl.a. talentudviklingsstrategier, videndeling og instruktøruddannelser.'

Projektgruppe bag infomøder
Thomas Jacobsen sidder for bordenden i en projektgruppe, der i første omgang står bag de to opstartsmøder. Med i gruppen er også Jørgen Schubert, bestyrelsesmedlem i Kiteboarding Danmark, Henrik Tang Kristensen, klubkonsulent i Dansk Sejlunion med bl.a. kitesurfing som speciale samt Adam Malling og Finn "Beton" Jensen, trænere i hhv. Talent- og Elitecenter Øst og Vest.America's Cup

Hvorfor er det så svært at sejle en AC-75? Se video

★ Historien

☆ PDF : Titanic skal sejle igen, skal du med?

Kort nyt

På fisketur? Nyt smart ekkolod fra Garmin

Vendée Globe

Se skaderne på HUGO BOSS - Alex Thomson holder modet oppe

Vendée Globe

Alex Thomson bygger båd

Vendée Globe

Bossen i store problemer - måske

Kort nyt

ARC-start i dag: Sarah og Martin er på vej over Atlanten

Kort nyt

Lars Løkke tager også turen over AtlantenSailing World News


Udvalgte artikler *


Produktnyt

Få bedre overblik, når du sejler

Bådmotorer i Sverige forsvinder i store mængder