Aarhus satser på foil - tager selv initiativ til elitetræning

Århus Windsurfing Klub har taget initiativ til en række elitetræningssamlinger på foils. 'Hvis vi venter med elitetræning til den dag hvor OL officielt afvikles på foils, vil Danmark være klart bagud fra mange andre nationer, som allerede er i fuld gang med national talentudvikling' – siger formand Allan Tambo Christiansen.

Windsurfingsporten gennemgår en rivende udvikling i øjeblikket. Med foils under brættet er man flyvende i vindstyrker fra 3-4 m/s. Foilen har på bare to år fået overtaget rollen som surfsportens mest potente klasse, og har samtidig reduceret Formula-klassen til stort set ikke eksisterende. I surfskoler og klubber er man begyndt at undervise med foils fordi det er nemmere end at plane på et traditionelt board.

Artiklen fortsætter under billedet...

kornumfoil

I OL-regi er foil-feberen også slået igennem. RS:X-sejlerne foiler for sjov, når de ikke træner OL-bræt, men også fordi de forventer, at det blot er et spørgsmål om tid, før end OL afvikles med foils under brættet.

Århus Windsurfing Klub har generelt stor tilgang af medlemmer og satser på windfoil på alle niveauer. Deres seneste tiltag er en række elitetræningssamlinger for kapsejladstalenter, og formand Allan Tambo Christiansen udtaler til Bådmagasinet:

- Vi har valgt at tage initiativ til et elitetræningsforløb, da vi ser det som bydende nødvendigt, at der etableres den rette træning til de største talenter i windfoil, som med stor sandsynlighed bliver den næste olympiske klasse. Hvis vi venter med elitetræning til den dag hvor OL officielt afvikles på foils, vil Danmark være klart bagud fra mange andre nationer, som allerede er i fuld gang med national talentudvikling -
og fortsætter Hvad er mere oplagt end at hyre en af verdens bedste windfoilere, som oven i købet er dansk og arbejder med udvikling af det mest avancerede udstyr. Sebastian Kornum har – sin unge alder til trods – meget stor viden og erfaring med elitetræning, og han er en glimrende formidler og rollemodel for både unge og ældre. Han rejser 200 dage om året, men det er lykkedes at planlægge tre forløb gennem sæsonen med Sebastian som coach – slutter Allan Tambo Christiansen.

'Jeg er glad for at kunne byde ind med den viden og erfaring, jeg har opbygget, siden windfoils begyndelse, samt de erfaringer jeg har med mig fra en lang Formula-karriere. Også hvis det gælder mere national træning på længere sigt' – udtaler Sebastian Kornum.

Træningssamlingerne i Aarhus er finansieret via egenbetaling og støtte fra Århus Windsurfing Klub, og er åben for sejlere fra alle klubber, men dog begrænset til 10 deltagere af hensyn til udbyttet for den enkelte.

allan worlds 2018

Allan Tambo Christiansen, Århus Windsurfing Klub har taget initiativ til et elitetræningsforløb for de største talenter på Windfoil