Nordeuropas bedste windsurfere mødes torsdag i Klitmøller

Surfklubben NASA i Klitmøller er igen vært for det åbne det Danske Mesterskab i Windsurfing Wave og Freestyle, når første afdeling på årets stop afvikles torsdag i Klitmøller.

Strand og vand bliver fyldt med farvestrålende sejl og der bliver konkurreret i at lave de mest spektakulære hop og længste og mest radikale manøvrer på vandet. DM består af to afdelinger - den første sejles i torsdag i Klitmøller, og den sidste afdeling i efterårsferien, hvor man kårer danske mestre hos herrerne, damerne og juniorerne.

Dansk favorit
Danmark og Thy stiller med U13 Verdensmesteren Tobias Bjørnaa, og han anses som storfavorit til at hente en DM-titel. Men med deltagelse fra udlandet bliver konkurrencen hård, da blandt andet tyskeren Henri Kolberg, der har vundet flere VM stævner for U20 deltagere, også deltager. Stævnet er åben for alle under 20 år.

Hos herrerne blev der også hård konkurrence, og intet er givet på forhånd. I Wave disciplinen tegner alt til et opgør mellem sidste års top tre : Kennet Danielsen (DEN), Martin ten Hoeve (NED) og Mads Bjørnaa (DEN) - alle flere gange nationale mestre.

Wave Windsurfing er en opvisnings disciplin med spektakulære hop på bølgen og bølgeridning, som man kender fra surfing bare med ekstra power fra Windsurfsejlet. Freestyle er også en opvisningsdisciplin, hvor man laver avancerede hop på bølgen eller på fladt vand, og det kræver ikke deciderede bølger.

I Freestyle er Danmark også rigtig godt med og den flere gange danske mester Rasmus Øgelund stiler op mod blandt andet Andreas Pedersen og Nicolaj Klitgård, og flere andre rigtig dygtige sejlere.

I damerækken er det primært Line Bang Wittrup fra Klitmøller man skal heppe på med danske øjne. Hun kommer op imod rigtig erfarne kræfter i form af Stine Marie Bøtteren og Tyske Catoline Weber, så er du omkring Klitmøller i Kristi Himmelfartsferien så kig forbi havet og se en opvisning på bølgerne,

FAKTA:
Mads Bjørnå
Flere gange Dansk og Nordisk mester og ikke ude af top tre i de danske Wave stævner siden 2003.

Kenneth Danielsen
Flere gange Danskmester med top 10 placeringer i den Professionelle Windsurf worldtour.

Henri Kolberg et af de største tyske junior talenter, nr.1 U20 Junior world cup PWA Almerimar 2018.Kort Nyt

DS bestyrelsesmedlem Jens Haugaard er død

Branchenyt

Hempel bygger ny fabrik i KinaSailing World News


Udvalgte artikler *


Produktnyt