SUP: Steinfath næsthurtigst i voldsomt vejr!

Sprint-finalen på World Touren i New York var kaotisk fra start til slut med meterhøje bølger, lyn og torden i horisonten. - 'Som en god dag i Thy', udtaler Casper Steinfath.

Padlesurferen Casper Steinfath fra Klitmøller kæmpede sig tirsdag aften dansk tid til andenpladsen i den prestigefyldte sprintfinale under World Touren i New York i et voldsomt uvejr, der mindede om Vesterhavet på en ruskende efterårsdag.

Lyn og torden truede i det fjerne, regnen stod i ned i stænger, og bølgerne var meterhøje på Long Beach, så selv verdens bedste padlesurfere havde svært ved at holde balancen. Men for 25-årige Casper Steinfath var det som ‘en god dag i Thy – bare vamere’.

- Det var et vanvittigt race, og jeg er virkelig glad for min andenplads i dag efter den meget skuffende ottendeplads på langdistancen i lørdags. Det er fedt at komme igen efter sådan en dukkert, fortæller han fra New York.

Konkurrencen var tæt på at blive aflyst på grund af det voldsomme vejr, men arrangørerne valgte til sidst at rykke starten frem i et forsøg på at slippe uden om den truende torden og storm.

Kaotisk fra start til slut
Det lykkedes, men alligevel var finalen på den 300 meter lange sprintbane med tre bøjevendinger undervejs kaotisk fra start til slut.

- Bølgerne var helt vilde, og alle i feltet var bange for at blive skyllet af brættet. Jeg havde ingen forventning om en topplacering - det handlede om at blive på brættet og navigere i kaos, fortæller Casper Steinfath.

Men den fire-dobbelte verdensmester er vant til det hårde vejr fra træningen i Vesterhavet, og det gav bonus, da han på vej ud gennem bølgerne fandt et hestehul, som skød ham ud mod første bøje. Han blev også belønnet for at vælge et mindre bræt, som var lettere at manøvrere med i de høje bølger. Til sidst kunne han dog ikke følge med Connor Baxter fra Hawaii, der var ene om at finde en bølge på det sidste stykke ind mod land.

Beholder sin samlede tredjeplads
Resultatet betyder, at Casper Steinfath holder sin tredjeplads i den samlede stilling med tre World Tour-afdelinger tilbage med meget få point, der skiller nummer et og nummer fire.

- Jeg er godt tilfreds, selvom jeg ikke ligger nummer et, som egentlig var mit mål her i New York. Jeg skal blive skarpere i den afgørende del af sprinten og blive bedre til at hænge på de bedste på den lange distance, siger Casper Steinfath, der som sprinter har det svært, når ruten bliver lang.

Næste store konkurrence bliver titelforsvaret i Redbull Heavy Water ud for San Franciscos kyst. Sidste år vandt han i de fem til syv meter høje bølger.

APP World Tour New York 2018 Sprint Low Res photo John Carter 4

Casper Steinfath kæmpede sig frem til en anden plads i noget der minder om kaotiske forhold. Foto: John CarterSeneste nyheder

"Kun en gnist fra katastrofen"

Båd sunket ved Bornholm

Kort Nyt

"Kun en gnist fra katastrofen"

Kapsejlads

DH-DM vender stærkt tilbage - 2021 dato fastlagt

Kort Nyt

Båd sunket ved Bornholm

★ Test af sejlbåde

★ Brugtbåds-duel: Vi fulgte det svære valg

OL

49erFX team sikret økonomisk frem mod OL

Bådudstillinger

Öppet Varv gennemføres i en Corona-model

Kort Nyt

Covid-19: Gode nyheder fra ’hinsidan’

Kort Nyt

I søkortet var der dybt nok - alligevel gik det galt!

Udvalgte artikler *


Produktnyt

Fairline Yachts solgt til RiverRock

Stor interesse for kabinebåde

Ny motorbåd er en genfødsel af klassiker