Surf: Sebastian Kornum vinder prestigefyldt titel

Efter i alt ni foilsejladser og fire komplette slalomserier var det en træt men tilfreds Sebastian Kornum, der søndag aften stod øverst på podiet som vinder af International German Championships. Og fordi Tyskland er verdens største surfmarked, er det nationale mesterskab også et af de mest prestigefyldte at vinde.

Det øverste trin på podiet måtte han imidlertid dele med tyske Vincent Langer, der har vundet titlen fem gange tidligere. De to sluttede nemlig med samme antal point og uden mulighed for tiebreak, selvom Sebastian vandt hele otte ud af ni foilsejladser mens Langer blot vandt 3 af de afviklede slalomserier. Men pointene for de to discipliner lægges sammen, og ifølge reglerne findes der ingen tiebreak i forhold til den samlede titel. I stedet valgt arrangørerne at hylde Kornum som vinder af ’International German Championships’ men Langer fik titlen ’German Champion’.

Jeg er i princippet ligeglad med hvad de kalder titlen. Hovedsagen er, at jeg sluttede øverst på skamlen og at min foilsejlads fungerede som den skulle. Det var et felt med flere internationale navne, og jeg var forberedt på at skulle kæmpe om hver eneste placering. På kryds var det tæt løb, men på slør havde jeg et ekstra gear, som gav mig overskud til at kunne fokusere på taktikken. Der sker rigtig meget på foils lige nu, hvor alle eksperimenterer med både foildesigns og sejltyper, og det er helt tydeligt at vi slet ikke er i mål endnu med det ultimative design. En meget spændende tid for surfsporten – siger Sebastian Kornum til Bådmagasinet.

Det er femte gang i karrieren, at Kornum slutter på podiet i det tyske mesterskab, og han er efterhånden en velkendt og populær sportsmand på Sylt, som udover at være et udfordrende sted at deltage i surfstævner, også er et populært kursted for især velhavende tyskere. 'Der sympatische Däne' – lyder det over højttalerne, når moderatorerne kommenterer sejladserne ret udenfor den eksklusive strandpromenade.

To danske ungdomssejlere deltog også i stævnet på Sylt. Peter Nors fra Glyngøre sluttede som næstbedste junior i den samlede stilling, mens Niklas Lillelund fra Århus valgte at fokusere på foil, hvor han sluttede på en fornem 7. plads en enkelt placering foran Nors.Seneste nyheder

Sailing World News

Facts about 12 mR Worlds

RIP Lowell North

Yacht Racing Forum: Unprecedented turnout