Fonde og virksomheder i Thy sikrer VM i Stand Up Padling

Godt halvanden måneden inden åbningen af VM i Stand Up Padling i Vorupør og København kan arrangørerne nu melde ud, at økonomien bag Copencold Hawaii gør det muligt at gennemføre mesterskaberne.

Det er fonde og virksomheder i Thy og resten af Nordvestjylland samt en underskudsgaranti fra Thisted Kommune, som sikrer afviklingen af den største surf-begivenhed i Danmark nogensinde. "Jeg er glad for, at vi har økonomien på plads til at afvikle begivenheden. Nu sætter vi den sidste slutspurt ind, som skal sikre, at vi ikke får behov for den underskudsgaranti, som Thisted Kommune har givet", siger Robert Sand, som er sponsoransvarlig for Copencold Hawaii.

Han hæfter sig ved, at det er lokale virksomheder i Thy og nord- og vestjyske fonde, der har fået økonomien til at tippe til den rigtige side. "Det viser, at vi står sammen, når det gælder", siger Robert Sand, der selv er født og opvokset i Thy.

Vil gerne støtte

Sparekassen Thy og Spar Nord Fonden er to af de bidragsydere, som har banet vejen for det glade budskab. Direktøren for Sparekassen Thy, Ole Beith, er glad for, at Sparekassen Thy bliver en af hovedsponsorerne af arrangementet, der afvikles af Friends of Cold Hawaii i samarbejde med Dansk Surf & Rafting Forbund, Wonderful Copenhagen, Sport Event Denmark og Copenhagen Watersports.

DSC04434

Casper Steinfath vil være på hjemmebane, når VM i SUP afholdes i september.

"Vi og mange andre Thy-virksomheder nyder godt af den branding af Thy, som surfingen og Cold Hawaii bringer med sig. Det er vigtigt for Sparekassen Thy, at den positive udvikling i Thy fortsætter. Derfor vil vi gerne være med i fællesskabet ved at blive en af hovedsponsorerne", siger Sparekassen Thys direktør, Ole Beith.

Sparekassen Thy oplever en tilgang af kunder fra hele landet. "Kunderne har i mange år med god grund forbundet Thy med noget sundt og solidt – med Cold Hawaii er det tilmed blevet cool at være fra Thy. Det kan vi godt mærke i Sparekassen Thy, hvor vi gennem flere år har haft en flot tilgang af kunder fra hele landet", siger Ole Beith.

Spar Nord Fonden er som nævnt en anden lokal stor bidragyder. "Vi ved, at der bag Cold Hawaii er passionerede mennesker, som arbejder intens for også at hente internationale mesterskaber til landsdelen. Nu formår ildsjælene bag Friends of Cold Hawaii at få verdensmesterskabet i Stand Up Padling til i Vorupør og lade det smitte af på København i samarbejde med organisationer i hovedstaden. Det vil vi gerne belønne", siger Elisabeth Viksnins, der er kommunikationschef i Spar Nord Fonden. Fonden donerer hvert år mindst 40 millioner kroner til blandt andet idræt og kultur.

"Kan vores bidrag, ud over at være med til at sikre afvikling af denne store event, også glæde mennesker og fællesskabet i Thy og op til 65.000 tilskuere i København og Vorupør, er vi ganske glade for vores ja til ansøgningen", tilføjer hun.

Skulle måske aflyse

Udfordringen med at få økonomien til at hænge sammen så vanskelig ud for bare få uger siden, da Thisted Kommune bevilgede en underskudsgaranti på 250.000 kroner. Dengang sagde Robert Sand, at en aflysning ville blive konsekvensen, hvis ikke der kom penge nok i kassen.

"Det var realiteten på daværende tidspunkt. Men vi ved fra de år, hvor vi har afviklet events i Thy, at tingene ændrer sig hele tiden. I alle de syv år Friends of Cold Hawaii har arrangeret World Cup i bølgewindsurfing, har økonomien været en udfordring. I år er ingen undtagelse", siger Robert Sand og påpeger, at man har samme udfordringer i langt større surflande som Frankrig og Spanien.

Stainfath flat water foran Operaen Kbh

VM i SUP kårer verdensmesteren i langdistance ræs (long distance race), teknisk ræs (technical race), bølger (wave), sprint og stafet (relay). I Danmark afvikles long distance race (20 km) og 200 meter sprint i inderhavnen i København, mens technical race, wave og relay afvikles i Cold Hawaii. Derfor har arrangørerne valgt at kalde begivenheden for Copencold Hawaii.

Thisted Kommune yder økonomisk støtte på 500.000 kroner, Region Nordjylland giver 800.000 kroner, Københavns Kommune kommer med 1.000.000 kroner og Sport Event Denmark kommer med 100.000 kroner. Derudover har Thisted Kommune ydet en underskudsgaranti på 250.000 kroner.

Fakta om VM

VM i SUP afholdes fra 1.-10. september 2017, 300 atleter fra cirka 50 lande deltager. 23-årige Casper Steinfath fra Klitmøller er verdensmester i SUP i 2013 og 2014 og 2016.

Stand Up Paddling foregår ved, at man står op på et stort surfboard og padler sig frem ved hjælp af en padle. Sporten favner bredt og kan dyrkes på alle niveauer både i bølger og på fladt vand såsom søer, åer og fjorde. De primære discipliner, der konkurreres i, er "SUP Racing" og "SUP Surfing".

Stand Up Paddling er den hurtigst voksende vandsport i verden, og har i de sidste par år vundet markant frem også Danmark, hvor der er meget nem adgang til at komme på vandet, uanset hvor i landet man bor.

I august lykkedes det Friends of Cold Hawaii i samarbejde med Dansk Surf & Rafting Forbund, Wonderful Copenhagen, Sport Event Denmark og Copenhagen Watersports at vinde VM i StandUp Paddle Boarding foran Israel. Begivenheden sanktioneres af International Surfing Association og har aldrig tidligere været afholdt i Europa.

Find mere information på copencoldhawaii.com