Færchfonden støtter VM i Stand Up Padling med et stort beløb

Færchfonden med hovedsæde i Holstebro støtter VM i Stand Up Padling i København og Vorupør med 350.000 kroner. Med donationen fra Færchfonden er Copencold Hawaii kommet et stort skridt nærmere på at få økonomien bag eventen til at hænge sammen.

"Vi er rigtig glade for donationen fra Færchfonden. I vores hjørne af Danmark er vi vant til at skulle stå sammen, når vi vil have noget stort op at stå. Donationen fra Færchfonden viser, at vi står sammen i Thy og Vestjylland", siger sponsoransvarlig Robert Sand.

Folkene bag Copencold Hawaii taler i øjeblikket med en håndfuld lokale virksomheder i Thy med det formål at få den resterende del af økonomien på plads. For sponsoransvarlig Robert Sand er det næsten business as usual. "Jeg vil ikke lægge skjul på, at opgaven stadig er stor, men det er ikke kommet som en overraskelse. I de syv år Friends of Cold Hawaii har afviklet World Cup i bølgewindsurfing, har økonomien været en udfordring. Sådan er det, når man som os gerne vil lave noget stort og usædvanligt, som sætter området på verdenskortet. I Thy er der en tradition for, at vi trækker på samme hammel, når der er behov for det. Vi tror fuldt og fast på, at det også sker denne gang", siger Robert Sand.

Han er overbevist om, at de sidste sponsoraftaler bliver underskrevet i løbet af de kommende uger.

Vi vil gøre en forskel

Direktør for Færchfonden, Martin Vang Hansen, hæfter sig ved, at brandet Cold Hawaii har medvirket til, at Nordvestjylland er et område i udvikling. "Alene det er positivt set ud fra vores perspektiv, fordi vi også ønsker at medvirke til at gøre en forskel i og omkring Nordvestjylland. Når vi i fonden ser, at folkene i Klitmøller inddrager nye lokale områder som Vorupør og tager initiativ til at indlede et samarbejde med København omkring afviklingen af VM i SUP, ja så passer det ganske enkelt perfekt ind i Færchfondens DNA", siger Martin Vang Hansen.

Thisted Kommune støtter Copencold Hawaii med 200.000 kr. til egnsudvikling og 300.000 kr. til afviklingen af eventen, mens Region Nordjylland bidrager med 800.000 kroner. Københavns Kommune støtter med 1.000.000 kroner, Sport Event Danmark med 500.000 kroner og Wonderful Copenhagen med 100.000 kroner. Senest har Copencold Hawaii ansøgt Thisted Kommune om en underskuds-garanti på 250.000 kroner.

DSC03931

Casper Steinfath fra Klitmøller er tredobbelt verdensmester i SUP-disciplinen Technical Race. At VM kommer til hans hjemmebane i Cold Hawaii bliver højdepunktet i karrieren.

VM i Stand Up Padling begynder i Københavns Havn fredag 1. september 2017. Søndag 3. september rykker hele feltet til Vorupør i Cold Hawaii.

Fakta

VM i SUP afholdes fra den 1.- 10. september 2017. 300 atleter fra ca. 50 lande deltager. 23-årige Casper Steinfath fra Klitmøller er verdensmester i SUP i 2013 og 2014 og 2016.

Stand Up Paddling foregår ved, at man står op på et stort surfboard og padler sig frem ved hjælp af en padle. Sporten favner bredt og kan dyrkes på alle niveauer både i bølger og på fladt vand såsom søer, åer og fjorde. De primære discipliner der konkurreres i er "SUP Racing" og "SUP Surfing".

Stand Up Paddling er den hurtigst voksende vandsport i verden, og har i de sidste par år vundet markant frem også Danmark, hvor der er meget nem adgang til at komme på vandet, uanset hvor i landet man bor.

I august lykkedes det Friends of Cold Hawaii i samarbejde med Dansk Surf & Rafting Forbund, Wonderful Copenhagen, Sport Event Denmark og Copenhagen Watersports at vinde VM i StandUp Paddle Boarding foran Israel. Begivenheden sanktioneres af International Surfing Association og har aldrig tidligere været afholdt i Europa.

VM i SUP kårer verdensmesteren i langdistance ræs (long distance race), 200 meter sprint, teknisk ræs (technical race), bølger (wave) og stafet (relay). I Danmark afvikles long distance race (20 km) og 200 meter sprint i inderhavnen i København, mens technical race, wave og relay afvikles i Cold Hawaii. Derfor har arrangørerne valgt at kalde begivenheden for COPENCOLD HAWAII.

Find mere information på: www.copencoldhawaii.comSeneste nyheder

Sailing World News

Facts about 12 mR Worlds

RIP Lowell North

Yacht Racing Forum: Unprecedented turnout

Produktnyt

X-Yachts skal til at bygge motorbåde

Elmotoren er blevet voksen