Stand Up Paddling skal forene danskerne ved VM SUP 2017

Den 1.-10. september 2017 er Danmark som det første europæiske land nogensinde vært for afviklingen af Verdensmesterskaberne i Stand Up Paddling – i daglig tale kaldet SUP. Udover at levere et VM i verdensklasse vil arrangørerne også styrke Danmarks kvaliteter og potentialer på tværs af landet – fra hovedstad til lokalsamfund. VM-begivenheden bliver støttet op af et massivt bredde SUP-koncept, som skal gøre danskerne aktive på vandet.

Prøv Stand Up Paddling gratis i otte forskellige danske byer

Breddekonceptet bærer titlen KANTRUM SUP, som er en sammentrækning af ordene ’kant’ og ’centrum’. Målet er at give alle danskere fra kanten til centrum af Danmark mulighed for gratis at prøve surf sporten Stand Up Paddling. Arrangørerne, herunder Dansk Surf & Rafting Forbund, vil derfor i samarbejde med deres medlemsforeninger og SUP board producenten Red Paddle Co afvikle 10 folkelige SUP-events fordelt i hele landet i perioden frem mod VM i september.

”SUP-sporten er utrolig alsidig, og vi har i 2016 i forbindelse med udviklingsprojektet, STOKED, som er støttet af Nordea-fonden med 5,2 mio., set en helt enorm vækst af aktive SUP-udøvere. Vi er derfor ikke i tvivl om, at VM begivenheden og vores breddekoncept vil være med til at cementere starten på en dansk SUP – revolution,” fortæller Jakob Færch, formand i Dansk Surf og Rafting Forbund

KANTRUM er for alle uanset niveau

KANTRUM events har fokus på at skabe nye aktive udøvere inden for SUP-sporten og udbrede kendskabet og mulighederne for at dyrke sporten aktivt i Danmark. Der er derfor også lagt vægt på, at de mange events er for alle – uanset alder eller erfaring.

Fire events vil blive afviklet i henholdsvis København, Århus og Aalborg (centrum), og seks events vil blive afviklet i henholdsvis Hvide Sande, Aabenraa, Bagenkop, Hornbæk og på Bornholm (kanten).
KANTRUM vil kulminere ved et stort folkeligt SUP-motions event, Copenhagen SUP Crossing, d. 1. september 2017 i Københavns Havn samme dag som åbningen af SUP-verdensmesterskaberne.

SUP-surfere fra hele landet kan padle på VM-ruten

Bredden såvel som eliten kan deltage i Copenhagen SUP Crossing, hvor deltagerne får mulighed for at padle den samme rute, som verdens bedste SUP atleter skal padle i forbindelse med lang distance disciplinen under VM.

Arrangørerne bag SUP VM 2017 håber, at VM-begivenheden, KANTRUM og Copenhagen SUP Crossing vil være med til at sætte større fokus på Stand Up Paddling og den generelle udvikling af surf sporten i Danmark og gøre afviklingen af verdensmesterskaberne til en festlig folkebegivenhed.

Verdensmesterskaberne i Stand Up Paddling finder sted fra den 1.-10. september i henholdsvis København og Nr. Vorupør med afviklingen af langdistance og sprint discipliner i København og surf disciplinerne i Nr. Vorupør.

Fakta om KANTRUM

Hvornår: fra April til August 2017

Hvor:

Aarhus d. 29. april

Nordhavn, København d. 24. maj

Sydhavn, København d. 7. juni

Aalborg d. 10. juni

Hvide Sande d. 25. juni

Hornbæk d. 5. august

Bagenkop d. 19. august

Aabenraa uge 34

Bornholm TBA

Deltagerkrav: ALLE kan deltage

Pris: Gratis

Fakta om Copenhagen SUP Crossing

Hvornår: 1. September 2017

Hvor: Københavns Havn ved Opera Huset

Program

Torsdag (31. August 2017)

08.00 – 22.00: Registrering ved Hal C (Arsenalvej 6, 1436 København K)

Fredag (1. September 2017)

06.00 – 07.00: Ankomst til Copenhagen SUP Crossing Venue

07.00 – 07.30: Velkomst, sikkerheds briefing og opvarmning

08.00 – 11.00: Copenhagen SUP Crossing afvikles

11.30 – 12.00: Afslutningsceremoni

12.00: Fælles afgang til åbningsceremonien for VM SUP 2017.

Ruter (distancer):

2,5 km, 5 km, 10 km og 15 km – Alle med udgangspunkt i den officielle VM rute.

Pris: Early bird – 300 DKK (indtil 1. juni) Normal pris – 375 DKK
Sailing World News

Facts about 12 mR Worlds

RIP Lowell North

Yacht Racing Forum: Unprecedented turnout

Produktnyt

X-Yachts skal til at bygge motorbåde

Elmotoren er blevet voksen