14 år og et stort surftalent

Vesterhavet ud for den tyske ø Sylt er ikke for de blødsødne. Bølgerne er massive, og vinden er ofte hård. Det sker, at en stor del af feltet slet ikke når ud til starten, men ligger tilbage på stranden med brækket udstyr efter flere forsøg på at forcere brændingen.

Umiddelbart inden stævnet modtog Niklas et legat fra Sailing Aarhus Ungdoms- og Talentfond, og fik Finn Betons rosende ord med på vejen: "Niklas er et af de største og mest målrettede talenter i Aarhus i årevis".

Niklas 3

Niklas på surftur

Målsætning er klar

Den slags forpligter og motiverer, men det er nu ikke motivation, den unge surfer fra Ryomgård mangler mest. Vinteren igennem har han trænet målrettet på vandet, og i sommermånederne træner han både i Skive og Aarhus – når der vel at mærke ikke er stævner på programmet.

Og målsætningen er klokkeklar: "Jeg vil vinde mindst en ungdoms VM-titel enten i Formula eller Slalom, og på sigt kunne jeg godt tænke mig at deltage i den professionelle World Cup (PWA). Lige nu gælder det om at samle erfaring og om at skubbe grænserne under vanskelige forhold".

"Jeg vil gerne være tungere for at øge min boardspeed, og for nylig kom jeg med i en fysisk træningsgruppe med en ekspert fra Sejlunionen, og det forventer jeg mig meget af. Jeg bruger meget tid på at træne det taktiske, og jeg har gode trænere, som gradvist giver mig mange nye værktøjer og udfordringer at arbejde med".

Niklas 2

Niklas er et dansk surfs store talenter

"Mine forældre bakker mig rigtig meget op, både tidsmæssigt og økonomisk. Hjemme ved køkkenbordet sidder vi tit og visualiserer starter og mærkerundinger med små modeller, og det er faktisk ret vigtigt for mig. Man kan lære mange teknikker alene ved at tænke" – siger en smilende surfer, der allerede i danske stævner har vist at han kan bruge hovedet og ikke lader sig kue af de mere erfarne konkurrenter.

Og hvad så med det sociale? Er der overhovedet tid til at dyrke vennerne?

"Mine bedste venner, og dem jeg har det sjovest med, finder jeg blandt mine surf-venner. Hvem kan ønske sig mere end at dyrke den bedste interesse i verden sammen med de bedste venner? Surfcamps er for mig på højde med juleaften", slutter Niklas Lillelund.Seneste nyheder

Sailing World News

Facts about 12 mR Worlds

RIP Lowell North

Yacht Racing Forum: Unprecedented turnout

Produktnyt

X-Yachts skal til at bygge motorbåde

Elmotoren er blevet voksen