Der blev skrevet surfhistorie ved Klitmøller

Mørket havde sænket sig over Klitmøller, da det mod alle odds lykkedes at finde en vinder i World Cup'en i bølgewindsurfing i Klitmøller.

Efter seks dage uden vind måtte man tage hele søndagen i brug fra solopgang til efter solnedgang for at finde en vinder. Tilskuerne havde svært ved at se, hvad de to finalister, Thomas Traversa fra Frankrig og Victor Fernandez fra Spanien, lavede af loops og bølgerid på vandet. Men dommerne kunne se det, og det var en glad Thomas Traversa, der blev kåret som vinder klokken 20.10 efter 13 timer og 10 minutters konkurrence.

- Jeg troede ikke på, at vi ville finde en vinder i dag. Men nu står jeg her, og jeg er meget glad, sagde Thomas Traversa fra præmiepodiet.

Eventchef Robert Sand var også glad:

- Der er virkelig tale om mørkets akrobater. Helt utroligt, at surferne var i stand til at lave en så flot finale med svære loop og elegante spring hen over bølgerne, sagde han.

Alessio-Stillrich-jump

Når først vinden arter sig som surferne ønsker det, er det optimale forhold ved Cold Hawaii.

I seks dage havde alle i Cold Hawaii ventet på vinden. Den kom endelig søndag morgen på den allersidste konkurrencedag. Da solen stod op over Thy klokken syv, blev de første surfere sendt på vandet.

Det var vanskelige forhold med en vind, der gik vinkelret på stranden og i samme retning som bølgerne. Surferne foretrækker, at vinden kommer langs kysten, så der dannes vindtunneller gennem bølgerne. Klokken 12 faldt vinden sammen, og dommeren valgte af afbryde konkurrencen. Alle gik og bed negle hele eftermiddagen. Men sidst på eftermiddagen tog vinden til, og klokken 18.40 blev konkurrencen genoptaget. Med kun en time til solnedgang var hele stranden i tvivl om, der var tid nok.

Det holdt hårdt og arrangørerne måtte droppe at afvikle kampen om tredje- og fjerdepladsen. I stedet delte Bobby Swift fra England og Loan Jamaer fra Tyskland tredjepladsen.

- Det har været en hård dag. Jeg er blevet spurgt 1000 gange, om vi ville nå at kåre en vinder. Men det tvivlede vi aldrig på, vel, sagde en lettet event manager, Robert Sand fra podiet, da den dramatiske dag var overstået.

- En dag med surf fra solopgang til efter solnedgang er ikke sket før. Men vi klarede det. Vi fik en vinder. Cold Hawaii har igen leveret varen. Det er en succes, uddybede han bagefter.

Det er første gang i World Cup-historien, at en afdeling er blevet afgjort i lygtetændingstiden.Seneste nyheder

Sailing World News

Facts about 12 mR Worlds

RIP Lowell North

Yacht Racing Forum: Unprecedented turnout

Produktnyt

X-Yachts skal til at bygge motorbåde

Elmotoren er blevet voksen