Sebastian Kornum surfede lige op med verdenseliten

Det blot 21-årige danske windsurfertalent fra Klitmøller, Sebastian Kornum, var blot en bølge fra at vinde over hele verdenseliten i surf-disciplinen SUP (Stand Up Padling) under KIA Cold Hawaii PWA i Klitmøller.

På grund af svag vind havde arrangørerne aflyst dagens konkurrence i bølgewindsurfing til fordel for en dyst, hvor surferne padler ud og rider på bølgerne ind. Sebastian Kornum vandt sit indledende heat overbevisende og gik videre fra semifinalen til finalen i fin stil. I finalen stod den unge dansker fra Klitmøller overfor tre professionelle surfere, der alle bor på De Kanariske Øer.

Den afgørende bølge

Det var en tæt afgørelse. Kornum lå nummer et med bare to minutter tilbage af finalen. Vesterhavet byggede en stor bølge op, som skulle vise sig at blive afgørende. Den senere vinder, spanieren Dany Bruch nåede at komme på bølgen. Sebastian Kornum jagtede også bølgen - men nåede den ikke.Den blev afgørende, da Danu Bruch scorede tilstrækkeligt med point til at gled forbi den lokale helt.

Dany Bruch blev nummer fem i World Cup'en sidse år. Han bor til daglig på Tenerife, hvor man kan surfe året rundt. Måske derfor var Sebastian Kornum ganske godt tilfreds med sig selv: "Jeg er glad. Det er ikke hver dag, at præsterer godt i en god finale. Jeg er glad for min andenplads. Jeg er faktisk bare glad for, at jeg kom i finalen", sagde Sebastian Kornum efter finalen.

Det er i øvrigt ikke underligt, at Sebastian Kornum er blevet til en dygtig surfer. Hans far, Torben Kornum, er tidligere verdensmester har været professionel windsurfer i 25 år. Det var også ham, der var kronprinsens instruktør, da kronprins Frederik besøgte Klitmøller i søndags.