Sejlsportsligaen klemmer på - i Aarhus

Fra Sejlsportsligaen har vi her på redaktionen netop modtaget meddelelsen, som i går aftes blev sendt ud til de deltagende klubber:

Vi fastholder ligastævnet i Aarhus i den kommende weekend.

Og fra organisationen forlyder det: Der ligger et stort ansvar på vores skuldre som organisator af det kommende ligastævne i Aarhus. Det nemmeste er at aflyse – det er dog vores vurdering at vi kan afholde en ”ansvarlig” afvikling med de forholdsregler vi lægger op til, samtidig med de fakta vi ved om udendørssport og placeringen af Sejlsportscentret isoleret på Aarhus Ø.

Vi kan selvfølgelig kun ”garantere” for forhold omkring Sejlsportscentret og de erfaringer vi har fra sidste weekends afholdelse af 2. divisionsstævnet. Og her er det vores vurdering at det er ”safe”.

Hvordan sejlerne i øvrigt vælger at møde ”det øvrige Aarhus” er uden for vores hænder – vi kan kun opfordre til at man tænker på fællesskabet og at man måske udskyder byturen til en anden gang og i øvrigt følger Sundhedsstyrelsens anbefalinger.

Samtidig kan vi læse, at Aarhus Festuge er til vurdering om den kan afholdes på forsvarlig vis, selvfølgelig i modificeret udgave, hvilket vi tolker som et signal om at ”Aarhus er åben” hvis man iøvrigt tilpasser sig Corona. (Aarhus festuge er efterfølgende blevet aflyst, red.)

Specifikke Coronaregler for Sejlsportsligaen
Som før fortalt har vi et helt specifikt regelsæt og forholdsregler for afviklingen af Sejlsportsligaen.

Det handler om, at holdene bliver inddelt i seks ”familier” – dvs. 24 sejlere, der så sejler i specifikke både, det samme gælder transportbåde for at minimere kontaktflader. Samtidig spiser man også i sine ”familier” så man alt i alt begrænser en evt. smittespredning mest muligt.

Afspritning, masker og mundbind til alle
Der vil være rig mulighed for afspritning fra mange stationer. Samtidig er der masker og handsker til fri afbenyttelse. Det er dog ikke et krav af bære handsker og mundbind.

Ligacrewet lader sig alle teste
Som en ekstra foranstaltning har de folk fra Sejlsportsligaen der var i Aarhus i sidste weekend til 2. divisionsstævnet været til test i indeværende uge – indtil videre er alle testet negativ.
Vi opfordrer også til at man downloader ”Smittestop” appen. Så alt i alt – lad os sejle sammen med et fælles ansvar og få nogle af de fantastiske oplevelser Sejlsportsligaen kan give – både på vand og på land.★ Interview & Portræt

★ Københavns Havn: Alt om det nye havnereglement

OL

Slingrekurs i World Sailing

Kort nyt

Middelfart med en maritim festival på trapperne

Kapsejlads

Palby Fyn Cup aflyses for andet år i træk

Kapsejlads

Udfordrende vindforhold til Wayfarerstævne

Kapsejlads

Finn: Historisk Gold Cup starter i dag

Kort nyt

Udlejningsbåde klar i Juelsminde Marina

Udvalgte artikler *