Sejlsportsligaen klemmer på - i Aarhus

Fra Sejlsportsligaen har vi her på redaktionen netop modtaget meddelelsen, som i går aftes blev sendt ud til de deltagende klubber:

Vi fastholder ligastævnet i Aarhus i den kommende weekend.

Og fra organisationen forlyder det: Der ligger et stort ansvar på vores skuldre som organisator af det kommende ligastævne i Aarhus. Det nemmeste er at aflyse – det er dog vores vurdering at vi kan afholde en ”ansvarlig” afvikling med de forholdsregler vi lægger op til, samtidig med de fakta vi ved om udendørssport og placeringen af Sejlsportscentret isoleret på Aarhus Ø.

Vi kan selvfølgelig kun ”garantere” for forhold omkring Sejlsportscentret og de erfaringer vi har fra sidste weekends afholdelse af 2. divisionsstævnet. Og her er det vores vurdering at det er ”safe”.

Hvordan sejlerne i øvrigt vælger at møde ”det øvrige Aarhus” er uden for vores hænder – vi kan kun opfordre til at man tænker på fællesskabet og at man måske udskyder byturen til en anden gang og i øvrigt følger Sundhedsstyrelsens anbefalinger.

Samtidig kan vi læse, at Aarhus Festuge er til vurdering om den kan afholdes på forsvarlig vis, selvfølgelig i modificeret udgave, hvilket vi tolker som et signal om at ”Aarhus er åben” hvis man iøvrigt tilpasser sig Corona. (Aarhus festuge er efterfølgende blevet aflyst, red.)

Specifikke Coronaregler for Sejlsportsligaen
Som før fortalt har vi et helt specifikt regelsæt og forholdsregler for afviklingen af Sejlsportsligaen.

Det handler om, at holdene bliver inddelt i seks ”familier” – dvs. 24 sejlere, der så sejler i specifikke både, det samme gælder transportbåde for at minimere kontaktflader. Samtidig spiser man også i sine ”familier” så man alt i alt begrænser en evt. smittespredning mest muligt.

Afspritning, masker og mundbind til alle
Der vil være rig mulighed for afspritning fra mange stationer. Samtidig er der masker og handsker til fri afbenyttelse. Det er dog ikke et krav af bære handsker og mundbind.

Ligacrewet lader sig alle teste
Som en ekstra foranstaltning har de folk fra Sejlsportsligaen der var i Aarhus i sidste weekend til 2. divisionsstævnet været til test i indeværende uge – indtil videre er alle testet negativ.
Vi opfordrer også til at man downloader ”Smittestop” appen. Så alt i alt – lad os sejle sammen med et fælles ansvar og få nogle af de fantastiske oplevelser Sejlsportsligaen kan give – både på vand og på land.Seneste nyheder
Kort Nyt

Gode tips og råd, når båden skal på land

★ Test af motorbåd

★ Smartliner Fisher 23 - Designet til lystfiskeren

Kapsejlads

Sejlerlandsholdet klar til EM i 49er - 49erFX og Nacra - men...

Bådudstillinger

Vi ses på BoatShow.fr

Kort Nyt

Jules Verne trofæet: Hvem kommer under 40 døgn? Se video

Kort Nyt

Dansk Søredningsselskab: Station nummer 12 hejser flaget

Kapsejlads

Nyt ambitiøst 49er team går efter OL 2024

Surf

Udsat Waterz stævne afvikles start oktober

Kort Nyt

Tyske sejlere angrebet af pirater nær Spanien

★ Test af sejlbåde

★ Arkivet: Luffe 58 - Trimmes med knapper

Udvalgte artikler *


Produktnyt

Mercury lancerer fabriksrenoveret motor

Ny udgave af den elektriske båd Eelex 8000

Mercury med nyt "Smart Tow"