E-liga: Årets overalt vinder fundet

Da coronaenpandemien ramte Danmark og stævnerne blev aflyst på stribe startede Sejlsportsligaen et virtuelt univers, så sejlerne forsat kunne mødes og sejle. Første sæson af E-Sejlsportsligaen er nu veloverstået. To divisioner, mere end fem stævner og et utroligt højt niveau på den virtuelle bane. Efter fem stævnedage og en intens finale 5, var det CHIA Pirates fra Sønderborg Yacht Club der vandt første e-sæson.

Klubaktivitet trods corona
Der var opbakning fra landets klubhold til at starte ud med hele to divisioner da E-Sejlsportsligaen annoncerede at nu var der mulighed for sejladsaktiviteter, trods lock-down. Format var at bruge mest mulig fra Sejlsportsliga formatet, tilpasset den virtuelle verden, og ved brug af spillet Virtuel Regatta Inshore.

To divisioner, J/70’er som bådtype, fem op- og nedrykkere, og masser af korte og intense sejladser. Ligeledes var der undervejs LIVE speak og kommentering for at underholde publikum direkte fra sejladserne.

Nye klubber på banen
Mange af de klubber som sejler Sejlsportsligaen gæstede naturligvis også E-Sejlsportsligaen, men der var dog også nye klubber med, herunder: Aalborg, Skive, Vallensbæk, Præstø. Sidstnævnte satte sammen med Skive mange andre til vægs med stævnesejre i de korte og intense sejladser, selvom de ikke er kendte i Sejlsportsligaens format.

Udskiftere undervejs
Ligesom i Sejlsportsligaen, var der to divisioner med 18 klubhold i hver. Klubberne har kunne skifte sejler fra stævne til stævne, og det har mange af klubberne gjort for også at udbrede e-sejlads i de lokale klubber. Sønderborg Pirates, KDY Sharks, Faaborg, Horsens, Bandholm Eagles, Hellerup Highfliers med flere var blandt de klubber som har udskiftet sejlere undervejs.

Al kommunikation med sejlerne foregik via en kommunikationsplatform kaldet Discord, med skippermøde og hvor alle sejlere har lavet check-in. Det har derfor været nemt for arrangørerne, at kunne se hvilke sejlere der sejlede til hvilke stævner.

Fem stævner og en final 5
De deltagende klubber blev i et indledende kvalifikationsstævne inddelt i to divisioner efter deres placering, Herefter var der kamp til hvert stævne i hver af de to divisioner.

Stævnevindere 1. division 2. division
1. stævne Roskilde Eagles 
2. stævne Skive Scorpions 
3. stævne Chia Pirates 
4. stævne Hellerup Highfliers 
5. stævne Chia Pirates 

Stævnevindere 2. division
1. stævne Dragør DS
2. stævne Ho Bugt Herrings
3. stævne Dragør DS
4. stævne Ho Bugt Herrings
5. stævne Dragør DS

SÆSONVINDER AF 1. DIVISION 2020 blev CHIA PIRATES fra Sønderborg Yacht Club, som også vandt 3. og 5. stævne. Finalen blev sejlet af Frederik Klakk Jeppesen.

Se alle resultaterne under rankings på sailranks.com - 1. div her og 2. div. her

Taktik og fokus på starterne
Frederik Klakk Jeppesen fortæller efter sejren: ”Jeg var naturligvis spændt før finalestævnet gik i gang. Taktikken var først og fremmest at undgå kritiske fejl og straffe”. Der dømmes i Virtual Regatta efter kapsejladsreglerne som man kender dem (næsten i hvert fald). Frederik fortsætter ”Mine starter gik for det meste rigtig fint og derefter sørgede jeg for at dække nærmest forfølgere godt af (KDY Sharks og Skive Scorpions)”. CHIA Pirates er de lokale helte fra Sønderborg Yacht Club.

Se eller gense sejladserne her

E-Sejlsportsligaen giver nu stafetten videre til Sejlsportsligaen som starter sæsonen i Aarhus d. 8.8.2020.