WSCL: Women’s SAILING Champions League skaber begejstring

Related Articles: BÅD 559: 100 sider - sprængfyldt med sejlgælde

Den anden udgave af Women's SAILING Champions League (WSCL, red.) er nu annonceret, og vil finde sted fra den 23.-25. oktober 2020 på Clube Naval de Cascais i Portugal.

Ligasejlads vokser forsat, og med den nye udgave af WSCL sættes der nu endnu en milepæl i at gøre formatet endnu mere attraktivt for kvindelige sejlere.

Med den første udgave af WSCL tilbage i 2018, blev der skabt en international klubbaseret konkurrence kun for kvinder. Der blev skabt et grundlag for at engagere flere kvindelige sejlere via denne klub-turneringsform. Det er det som i Danmark kendes fra Sejlsportsligaen. I Sejlsportsligaen 2020 sejler der hele tre WOW hold med i 2. division.

WOW startede i Danmark
Initiativet ”Women On Water” (WOW, red.) startede i Danmark og har siden spredt sig hurtigt. WOW eksisterer allerede i mange andre europæiske lande og har vist sig at være en stor succes. Der er på få år etableret WOW aktiviteter i Sejlsportsliga-format kun for kvinder i Østrig, Frankrig, Tyskland, Schweiz, Ungarn, Sverige, USA og Storbritannien.

Hvem kan deltage?
Til kvinders SAILING Champions League 2020 får hver af de 20 aktive nationale sejladser chancen for at sende et hold til regattaen. International Sailing League Association (ISLA) lader de nationale ligaer tage beslutningen om, hvilken klubhold der skal sendes til WSCL i Portugal.

I Danmark tages der udgangspunkt WOW Copenhagen Regatta 2019 placeringerne.

Øget fokus der giver effekt
Vasco Serpa, stævnearrangør for det kommende WSCL event og tovholder på det portugisiske WOW-initiativet, afvikler eventen i samarbejde med Clube Naval de Cascais. Han er meget begejstret over at være vært for den regatta: ”Vi er super stolte over at have Women’s SAILING Champions League i Cascais. Det er et naturligt skridt fremad for et ’community’, der allerede kører meget succesrige begivenheder på nationalt plan. Clube Naval de Cascais er klar og glæder sig til at modtage alle de kvindelige hold, der kommer til arrangementet. Cascais Bay vil tilbyde de perfekte betingelser for sejlere” slutter SerpaSeneste nyheder
Kort Nyt

Spildevands-demonstration på Skovshoved Havn i dag

Kort Nyt

Vindskifte på vej til Oure

Kapsejlads

Yes - AFI 2Star BLIVER gennemført

Kort Nyt

DR3: Mere af den slags, tusind tak

Kapsejlads

World Sailing aflyser VM i ny OL-disciplin

Kort Nyt

Pandemien sender royal klub i økonomisk benlåsSailing World News


Udvalgte artikler *


Produktnyt