Skal din sejlklub sejle med i Sejlsportsligaen?

Sejlsportsligaen får hvert år tilgang af nye klubber. Måske er turen kommet til din klub i næste sæson? Alle klubber med mulige ligaambitioner kan fra nu af og frem til fredag den 9. september tilmelde sig oprykning til Sejlsportsligaens 2. division 2017.

Vi ved, at ganske mange klubber rundt omkring har ligasejlads med i overvejelserne. Nu åbner vi muligheden for at sætte handling bag tankerne", siger Peter Wolsing, projektleder for Sejlsportsligaen.

Som udgangspunkt rykker de fem nederst placerede klubber ud af 2. division efter 2016-sæsonen, der slutter i september. De erstattes af fem oprykkere.

Reglerne for op- og nedrykning i 2. division er følgende:

  • Op til 5 nye klubber kommer med i 2. division fra 2017-sæsonen
  • Hvis antallet af nytilmeldte klubber ligger mellem 1 og 5, vil de alle komme med
  • Samtidig rykker et tilsvarende antal klubber ud af 2. division. Nedrykkerne er de nederst placerede klubber efter 2016-sæsonens sidste stævne i Skovshoved (10.-11. september)
  •  Er der flere end 5 nytilmeldte klubber, skal der afvikles kvalifikation. Fx i form af et kvalifikationsstævne. Formatet fastlægges af Ligaforeningen og Dansk Sejlunion, når antallet af nye klubber kendes
  •  Klubber, der rykkede ud af 2. division i 2015-sæsonen, kan tilmelde sig på lige fod med helt nye klubber

"Før 2016-sæsonen fik vi præcis fem tilmeldinger. Dermed var der plads til alle, og vi undgik kvalifikation. Jeg har lige nu ingen sikker fornemmelse af den aktuelle interesse, og jeg vil meget gerne høre fra klubber, der blot har en overvejelse om at melde sig", siger Peter Wolsing.

Økonomi

Her i 2016 er prisen for at deltage i ligaens 2. division på 12.500 kr. i deltagergebyr plus 500 kr. for medlemskab af Ligaforeningen (obligatorisk). Klubberne afholder selv udgifter til transport, indkvartering og forplejning i forbindelse med sæsonens fire ligastævner - som i 2. division strækker sig over to dage, lørdag og søndag.

ligaen2

Sejlsportsligaen søges netop nu nye klubber. Foto: Flemming Ø. Pedersen / Dansk Sejlunion.

Et evt. kvalifikationsstævne vil have et mindre, særskilt deltagergebyr.

Tilmelding

Sejlklubber, der gerne vil med i Sejlsportsligaens 2. division fra 2017 kan tilmelde sig ligadeltagelse/kvalifikation ved at sende en email til projektleder

Peter Wolsing, Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Sidste frist for tilmelding er 9. september 2016.