Disse sejlklubber rykker op i 1. division

Intet var afgjort før det sidste stævne, der netop er blevet sejlet i weekenden på Svanemølle Bugten. Bogense Sejlklub vinder 2. division og får følgeskab af Svendborg Sund Sejlklub, Skive Sejlklub, Brejning Sejlklub og Thisted Sejlklub i 1. division. Ærgerlig må Sejlklubben Sundet være - de var et sølle point fra at ende på en femte plads, men de må nappe et år mere i 2. division.

Da sejladserne kom i gang lørdag, åbnede Bogense Sejlklub med to prikker – og fortsatte dermed holdets overbevisende takter fra stævnesejren i Faaborg for to uger siden. I alt seks vundne sejladser blev det til i weekendens løb for den nordfynske klub. Nok til en tredjeplads ved stævnet – og frem for alt: En stensikker samlet førsteplads i ligaens 2. divsion med 65 point, hele otte point foran nummer to.

Stort tillykke til Bogense Sejlklub, som med sejre ved to af sæsonens fire stævner ligner en stærk udfordrer til klubberne i 1. division.

Svendborg og Skive er tilbage i 1. division

Svendborg Sunds Sejlklub sluttede af med en 11. plads i Svanemøllen – klubbens laveste placering i sæsonen. Dog stadig nok til en samlet andenplads i 2 division. Dermed er Svendborg tilbage i 1. division, hvor klubben også var med i 2014.

Også Skive Sejlklub returnerer til 1. division. En femteplads ved sidste stævne var nok til at sikre nordvestjyderne en tredjeplads i den samlede stilling.

Tæt opgør om to pladser

Det helt tætte drama udspillede sig i kampen om de sidste to oprykningspladser. Både Brejning og Thisted lagde stærkt ud i Svanemøllen med en stribe første- og andenpladser i de indledende flights.

Det lagde pres på de øvrige oprykningsaspiranter. Sejlklubben Sundet lå før stævnet på en komfortabel tredjeplads, men positionen begyndte at vakle efter en serie dårlige sejladser, der sendte københavnerklubben nedad i det samlede regnskab.

Før tolvte og sidste flight (sejlads 34, 35 og 36) lå alt helt åbent mellem Brejning, Thisted og Sundet. Også Gilleleje kunne stadig nå at blande sig.

Afgørelse i sidste flight

Gilleleje gjorde sit ved at vinde sejlads 34 og dermed flytte presset over på de øvrige. I sejlads 35 var både Brejning og Sundet til start. Brejning skulle bruge en sejr – og samtidig håbe, at Sundet klarede sig dårligt og i hvert fald ikke kom i mål før Thurø. Begge dele blev indfriet.

I 36. og sidste sejlads var Thisted til start – med krav om en topplacering for at passere Sundet i den samlede stilling. Holdet fra Thy sejlede overbevisende og førte sejladsen fra start til slut.

Pointlighed

I den samlede stilling sluttede Bogense (65 point) foran Svendborg (57 point) og Skive (56 point), mens Brejning, Thisted og Sundet alle endte på 54 point. Ved pointlighed er det placeringer ved de enkelte stævner, der tæller. Her var Brejning bedst takket være førstepladsen i Svanemøllen, Thisted var næstbedst via andenpladsen samme sted, mens Sundets bedste placering – en tredjeplads både i Skive og Horsens – lige præcis ikke var nok til oprykning.

Fem nedrykkere

I bunden af 2. division blev det afgjort, at KØS, DTU-Sejlsport, KAS, S/K Lynetten og Egå Sejlklub (som udgangspunkt) rykker ud af rækken. S/K Lynetten og Egå havde ellers et godt afsluttende stævne i Svanemøllen med placeringer som henholdsvis syv og otte. Dog ikke helt nok til i den samlede stilling at indhente Vedbæk på en frelsende 13. plads.

Fem nye klubber har meldt sig klar til at prøve kræfter med ligasejlads. Nærmere information om den kommende 2. division følger snarest.Seneste nyheder

"Kun en gnist fra katastrofen"

Båd sunket ved Bornholm

Kort Nyt

"Kun en gnist fra katastrofen"

Kapsejlads

DH-DM vender stærkt tilbage - 2021 dato fastlagt

Kort Nyt

Båd sunket ved Bornholm

★ Test af sejlbåde

★ Brugtbåds-duel: Vi fulgte det svære valg

OL

49erFX team sikret økonomisk frem mod OL

Bådudstillinger

Öppet Varv gennemføres i en Corona-model

Kort Nyt

Covid-19: Gode nyheder fra ’hinsidan’

Kort Nyt

I søkortet var der dybt nok - alligevel gik det galt!

Udvalgte artikler *


Produktnyt

Fairline Yachts solgt til RiverRock

Stor interesse for kabinebåde

Ny motorbåd er en genfødsel af klassiker