Gid sejlsporten fik samme offentlig support?

Hellerup var spærret inde oppe ved Strandvejen, med ufattelige mængder af skatteyderfinansieret lønkroner. Al politi, hjemmeværn og andet godtfolk, stod i gule veste og så meget betydningsfulde ud. Trafikken var et stort kaos, så min dybeste beundring går til de mange ligainteresserede der på trods havde fundet ned på Hellerup Havn.

Og dem der trodsede trafikken, fik virkelig en oplevelse af de helt store. Det drama der var på vandet, den helt intense kamp om hver eneste point.

Roskilde, der blev nr. 17 i Sønderborg overraskede fantastisk positivt med en meget stabil serie, altid tæt på toppen. I morges førte klubben foran favoritterne fra Hellerup. Ingen troede at de kunne fastholde, men tog gruelig fejl. Roskilde Sejlklub stiller for første gang med en firemands-besætning. Det har resulteret i domkirkebyens hidtil bedste ligastart med en 5. plads efter fredagen, og så førstepladsen lørdag, de fastholdt søndag. Hans Tønder Jensen som skipper samt Per Kloster og Tim Kristoffersen var også med ved første ligastævne i Rungsted - hvor det blev til en 11. plads. Ny i båden i Hellerup er Jeppe Borch.

Mads Christensen og hans besætning fra Hellerup gav en hånd med, da de i deres sidste sejlads tyvstartede og måtte vende om. Trods en intens fight endte de på en 5 plads, hvor Roskilde tog 2. pladsen. Dermed var sejren cementeret med 3 point. På 3 pladsen SKS og Aabenraa på 4 pladsen. Indtil få meter før mållinjen i sidste sejlads, lå Aabenraa på en 3 plads, men væltede i en pludselig pust.

NO1

Et hold der med sikkerhed ikke rykker ud af Sejlsportsligaen, Team Hellerup der har ført fra 'dag ét' - Foto: Per Heegaard

Alle kunne mærke at Hellerup var Act 3, rutinerne er ved at komme på plads i hele organisationen. Sejlerne er glade, og finder J70 som et fantastisk sportsinstrument. Stadig flere klubber går i seriøse overvejelser omkring at købe nogle J70 til klubben.

Når Sejlsportsligaen 2014 slutter med ligastævnet i Aarhus den 5.-7. september, så rykker de fem nederst placerede klubber ud af ligaen. De fem ledige pladser bliver fordelt ved et kvalifikationsstævne, der skal afvikles i løbet af efteråret, formentlig i oktober.

Der er valgt et format, hvor mere end hver fjerde ligaklub rykker ud. Det er en relativ markant udskiftning, men for at forankre Sejlsportsligaen er det ekstra vigtigt, at nye klubber har en god chance for at komme med i ligaen.

I farezonen er klubberne fra nr. 10 med Roskilde Sejlklub med 28 point, 11 point færre har nr. 16 Sejlklubben Neptun Vejle. I farezonen er udover de 2 Silkeborg, Vallensbæk, Sejlklubben Sundet, Svendborg, Egå og som nr. sjok Skive. Det bliver spændende meget spændende i Aarhus.