Nu skal du kun falde i søvn i syv nætter til

Tyskeren Oliver Schwall, faderen og ophavsmanden til hele tankesættet bag "Sejlsportsligaen" siger bramfrit om hele ideen bag ligaen:  "Ideen er så fucking simple". I hans optik er det klubben det gælder, ikke den indivuelle sejler og hans præsentationer.

Læs også: Oliver Schwall – idemanden bag den tyske bundesliga i sejlsport

Skabe et sammenhold i klubben, skabe noget som medlemmer forstår at være stolte af. Der er naturligvis plads til den enkelte superstjerner, og de resultater han skaber. Men vedkommende får først klubstøtte, når han stiller op i ligaen og dermed er med til at banke naboklubben i fællesskab med de øvrige gode sejlere i sejlklubben.

Det kan da godt være at det er "Fucking simpelt", men spørg holdet bag den danske sejlsportsliga - så har det været en meget lang rejse, dagligt fyldt med udfordringer.

Men de 7 spritnye J/70 står sejlklar, et diskret sted i Danmark. Ligaen og KDY som sammen står bag det første stævne i Rungsted, får dagligt sat stadig flere flueben ud for de mange opgaver. Men alle på holdet har også erkendt at slutspurten frem mod næste fredag kræver en arbejdsindsats som sætter nattesøvnen på stor udfordring.

Midt i al euforien, må vi ikke glemme at Rungsted også lægger vand til Sportsbåd Open, turneringen for CB66, J80 og Melges. Deltager antallet fortæller om en begejstring, for op mod 20 CB66 og 15 J80 forventes at starte.

På vand bliver konkurrencen benhård, men festen på land møder nye højder. Sejlerne, de frivillige og gæsterne serviceres morgen, middag og aften med både mad og drikke for et yderst beskedent beløb.

Lørdag er der festmiddag, hvor temaet er italiensk. Som sejler er der slet ingen undskyldning for ikke at komme forbi Rungsted havn i weekenden 30. maj - 1. juni.

Du kan starte med at glæde dig til det online magasin som Bådmagasinet udsender mandag. Et magasin fyldt med interviews og nye spændende vinkler på ligaen.

Læs mere: Bådmagasinets liga artikler

Læs mere: sejlsportsligaen.dk

CB66 klassen samles om ”Sportsbåd Open”

Sportsbåd Open er en del af ligaen, og CB66 klassens formand, Rasmus Knude fortæller, at klassen er rigtig glade for, at sejlunionen og Peter Wolsing har tænkt sportsbådene med som en del af arrangementet. Klassen har nu slået sin egen liga, Nordic Sailing League (NSL) sammen med Sportsbåd Open. Det har fået den effekt, at der er kommet nye både og sejlere i klassen. Lige nu er der tilmeldt 15 CB66´ere til ligapremieren i Rungsted, og der er forventning om 20 startende både.

For andre sejlere, der gerne vil snuse til CB66 er der ”Boot Camp” (= træning) i Rungsted i den kommende weekend, hvor erfarende sejlere fra klassen samt Mads Christensen fra North kommer og fortæller om trim og setup, se mere på cb66.dk.

Sejlsportsligaens sponsorer

Sejlsportsligaen har indgået aftaler med 12 sponsorer, som dermed støtter op om nyskabelsen i dansk sejlsport.

Den danske it-virksomheden Atea er Sejlsportsligaens hovedsponsor, som støtter ligaen økonomisk.

Læs også: Atea puster vind i fremtidens sejlsport

De øvrige samarbejdspartnere er:

 • SAP – softwarevirksomhed, der leverer resultatservice og GPS-tracking til ligaen
 • Pantaenius – forsikringsselskab med speciale i bådforsikringer. Støtter ligaen økonomisk
 • Nordea – nordisk bank og finans. Støtter ligaen økonomisk
 • Hempel – producent af maling til skibsfart, industri, containere og lystbåde. Støtter ligaen økonomisk
 • X-Yachts – bådproducent. Støtter ligaen med materiel
 • North Sails – sejlmager. Støtter ligaen med materiel
 • Abax - producent af kørebogssystemer. Støtter ligaen økonomisk
 • Garmin – producent af GPS-teknologi. Støtter ligaen med materiel
 • Harken – producent af bådgrej. Støtter ligaen med materiel
 • Watski – producent af bådgrej. Støtter ligaen med materiel
 • Bådmagasinet – officiel mediepartner for Sejlsportsligaen