Kerteminde Sejlklub: Unge sætter selv holdene

Kerteminde Sejlklubs sejlere skal op til ligastævnerne træne i henholdsvis CB66 samt Boatspeed 23. Sidstnævnte er en lidt mere ekstrem sportsbådstype med udriggere. Bådtypen har blandt andet en Facebook side, hvor man kan se flere billeder af båden.

Jørgen Kjær Frandsen, Kerteminde Sejlklubs Sejladsudvalget har ansvar gennemførelse af aktiviteterne i klubber i relation til udtagelse af klubbens liga hold, og skal også ved med til at opbygge et sportsbådsmiljø i Kerteminde, samt har en ambition om at styrke klubbens samarbejdet med erhvervslivet og gøre dem interesseret i sejlsporten.

Jørgen Kjær Frandsen, der også selv har sejlet sportsbåde i mange år, svarer her på Bådmagasinets spørgsmål, ligesom 9 andre ligaklubber indtil nu har gjort.

Hvordan planlægger din klub udtage jeres besætning til ligaen ? Vil I holde udtagelsessejladser i klubben og i givet fald i hvilken bådklasse ?

”Vi har valgt at holde informationsmøder og herefter en "prøv en sportsbåd" weekend, hvor alle der havde lyst, fik mulighed for at sejle i henholdsvis CB66 og en Boatspeed 23.”

Som afslutning på den weekend stillede vi de unge et spørgsmål, der delte lejren op i to grupper. En gruppe der gerne vil bruge den tid og de ressourcer som skal til for at vinde kapsejladser i sejlsportsligaen, og en anden gruppe som blot kunne tænke sig at sejle sportsbåde.”

”Vi har hermed et bruttohold på 5 personer, og et par stykker som backup.”

Vil klubben udtage en besætning forud for hvert ligastævne ? Eller udtage en besætning for hele sæsonen 2014 ?

”Vi satser på, at de unge sejlere, som vi på nuværende tidspunkt har udtaget, vil stå distancen og være med ved samtlige 4 stævner. Der er dog mulighed for at nytilkomne

med samme eller bedre evner, vil kunne deltage i bruttogruppen. Vi har besluttet, at det er de unge selv, som sætter holdet.”

Hvad er klubbens ambition med deltagelse i ligaen ? Er det jeres mål at vinde ligaen 2014 ? Eller har I en anden målsætning her i første sæson ?

”Jeg tror, at det er alles ønske og mål at vinde ligaen 2014, men der er jo ingen der endnu ved, hvad man er oppe imod, og ej heller hvor højt konkurrenceniveauet bliver. Ingen tvivl om at det bliver højt, men har Kerteminde en chance ?”

”Vi har naturligvis også en ambition om at få flere unge ud og sejle sportsbåde og gerne i Kerteminde.”Har I gjort jer tanker om, hvordan I vil bruge ligaen til at promovere jeres klub og sejlsporten i jeres lokalområde, bl.a. med henblik på at rekruttere flere medlemmer ?

”Vi arbejder ud fra en model, hvor tilslutningen fra erhvervslivet omkring Kerteminde er lige så vigtig som tilslutningen fra sejlerne. Vi er afhængige af nogle gode samarbejdspartnere, som vi ønsker et nært samarbejde med for at promovere sporten, de unge, sponsorerne og naturligvis Kerteminde Sejlklub.”

”Vi ønsker at vise vores dygtige sejlere frem, ved forskellige lejligheder i klubregi og ved nogle af de mange arrangementer, som afvikles i Kerteminde. Ud over at vi i Kerteminde har nogle dygtige unge sejlere, så har vi absolut også Danmarks smukkeste sejlere, og det kan vi naturligvis bruge konstruktivt i hvervearbejdet !”

Har klubben planer om i fremtiden at købe J/70’ere til klubbrug ? Og hvilke både anvender I pt. som klubbåde ? og til hvad ?

”Vi arbejder i øjeblikket på at skaffe de fornødne midler til at købe én J/70, og vores ønske er, at vi på sigt får 2 både, som vi kan bruge til træning og til vores fantastisk velfungerende sejlerskole.”

”Som tidligere nævnt træner vi i øjeblikket i en CB66 og en Boatspeed 23. CB66'eren giver god træning i entypesejlads, men kun for 3 personer, og Boatspeed 23'eren giver sejlerglæde og boathandling for 4 personer.”

Har du andre spændende synspunkter om ligaens fremtid og muligheder i dansk sejlsport?

”Jeg syntes, at man i forbindelse med ligastævnerne bør åbne op for en sportsbådsklasse af den mere extravagante slags. En åben sportsbådsklasse som kan vise tilskuerne, hvor sportsbådssejlads er på vej hen. For set ud fra et sportsbådsmæssigt synspunkt, så er J/70 absolut i den tungeste ende af sportsbådsskalaen !”

”Om der så skal sejles efter DH eller SMS - Sportsboat Measurement System - det kunne jo være op til den arrangerende sejlklub.”

LÆS HER mere om sejlsportsligaen herunder hvad 8 andre klubber har af planer m.h.t. udtagelsessejladser, fremtidige klubbåde m.v.