Skovshoved vil udtage besætning til hele året

Dansk Sejlunions nye spændende initiativ med Sejlsports Ligaen har det første ligastævne den 30. maj til 1. juni i Rungsted Havn, hvor 18 klubber stiller op første gang i denne sæson – og reelt i Danmarkshistorien – for at kåre Danmarks bedste ligaklub i slutningen af sæson 2014.

Det bliver spændende at se, hvilke besætninger de enkelte klubber møder frem med. Om de vil hemmeligholde deres besætning indtil få dage før ligaen starter. Om de kommer med elite sejlere i besætningen ? Hvordan de internt i klubben vil udtage sin besætning ? og meget mere !

Bådmagasinet vil frem til Sejlsportsligaens start fortælle, hvordan Ligaklubberne har tænkt sig at udtage sin besætning, hvilke ambitioner de har, og hvordan de tænker om mulig fremtidig anskaffelse af J/70 som klubbåde.

Skovshoved Sejlklub er den første klub, der har svar på rede hånd, og det er  Jon Møgelhøj svarer på klubbens vegne på Bådmagasinets spørgsmål:

Hvordan planlægger din klub udtage jeres besætning til ligaen ? Vil I holde udtagelsessejladser i klubben og i givet fald i hvilken bådklasse ?

Vi er gået i gang med udtagelsesarbejdet. Lige nu er der ved at blive samlet besætninger, som skal sejle med om pladsen som SKS’ ligahold. Vi regner med at afholde kvalifikationssejladser i løbet af april og starten af maj. I første omgang vil vi bruge vores egne Match28 både, men vi har også diskuteret, om vi skal ud og låne os til et par sportsbåde.

Vil klubben udtage en besætning forud for hvert ligastævne ? Eller udtage en besætning for hele sæson 2014 ?

Det er vores målsætning af have den samme gennemgående besætning igennem hele sæsonen, men det kan først siges helt præcist, når vi har fat i alle besætninger og er i gang med kvalifikationerne.

Hvad er klubbens ambition med deltagelse i ligaen ? Er det jeres mål at vinde ligaen 2014 ? Eller har I en anden målsætning her i første sæson ?

Navnene på holdene der skal sejle kvalifikation holder vi tæt med indtil starten af april, hvor vi melder noget mere ud, men med de navne vi har på tegnebrættet er målsætningen at SKS ender i top 5.

Har I gjort jer tanker om, hvordan I vil bruge ligaen til at promovere jeres klub og sejlsporten i jeres lokalområde, bl.a. med henblik på at rekruttere flere medlemmer ?

Vi ser ligaen som en mulighed for masser af spændende ”positivt spin-off” i klubben. Vi har planer om at lave sociale arrangementer i klubben i forbindelse med ligastævnerne, hvor klubbens medlemmer kan mødes og sammen heppe på vores hold. Derudover skal der helt sikkert også ske noget, når vores nabohavn Hellerup er værter for et af stævnerne.

I forhold til lokalområdet, så har det bestemt været vigtigt for os at få Skovshoved Sejlklub med i ligaen, da vi ligger i et område med flere gode og større sejlklubber, og vi det var derfor vigtigt for os at være med i dette selskab.

Har klubben planer om i fremtiden at købe J/70’ere til klubbrug ? Og hvilke både anvender I pt. som klubbåde ? og til hvad ?

Skovshoved Sejlklub råder over fire Match28’ere samt to Albin’er, og en hel række joller og Hobier. Vi skal i den nærmeste fremtid i gang med diskussionen om fornyelse af vores bådpakke. Her skal J&70 naturligvis også indgå i diskussionen, selvom jeg personligt tror, at vi ender et andet sted.

Har du andre spændende synspunkter om ligaens fremtid og muligheder i dansk sejlsport ?

Dette er helt klart et meget positiv initiativ. Sammenlignet med andre sportsgrene, så er det at have en liga, hvor man kan holde med en klub, noget som har løftet sporten ind i eksempelvis tv.

Tænk på en ellers ikke specielt interessant sport som badminton (ja, det er da meget sjovt at spille), som har tv-tid på sportskanalerne efter at de har organiseret sig i en liga.

Sejlsportens helt store problem har til alle dage været at kunne vise og forklare det fede ved vores sport for udenforstående. Det at holde med en klub og kunne se en ligatabel i avisen er et klart skridt i den rigtige retning. Ikke kun for de 18 klubber i ligaen, men for sejlsport generelt, for når der spilles en superligakamp i fodbold, så giver det jo også et spinoff helt ned til den lille lokale klub, hvor et nyt hold drenge møder op til træning efter at have snakket om FCK i skolen.

Skovshoved Sejlklubs webside

Information om Sejlsports Ligaen

 OL

Rindom kan holde hviledag i gult

Kapsejlads

Grade One Drage stævne til Dragør

Kort nyt

Syddjurs vandfestival nærmer sig

OL

Ups and down for Rindom

OL

Lærke Buhl-Hansen med helt fremme

SailGP

Fuld fokus på Aarhus - se highlights fra Plymouth

Udvalgte artikler *