SailGP: Team Rockwool opruster med to yderst erfarne kvinder

Det danske hold, der med ROCKWOOL som hovedsponsor, skal forsvare Dannebrog i SailGP serien som starter i april. Teamet har fået to nye, danske kvindelige sejlere med masser af vindererfaring og olympisk metal om bord til anden sæson af SailGP.

Der var tale om en stjernespækket gruppe af sejlere, da styrmand for det danske hold, Nicolai Sehested, offentliggjorde besætningen for den nye sæson af SailGP på en pressekonference i morges.

Den samlede trup består nu af ikke mindre end tre olympiske medaljer, adskillige tidligere verdensmestre og verdensomspændende kapsejlere, der tilsammen skal dyste imod nogle af verdens bedste sejlhold i den globale liga.

Sehested bekræftede, at han igen i år får følgeskab af Rasmus Køstner (Flight Controller), Tom Johnson (Wing Trimmer, AUS), Martin Kirketerp (Grinder) og brødrene Hans-Christian (Grinder) og Lars- Peter Rosendahl (Grinder)

To kvinder om bord
Derudover bliver holdet udvidet med de danske olympiske medaljevindere Anne-Marie Rindom og Katja Salskov-Iversen, der forud for udtagelsen har været igennem en træningslejr sammen med det danske SailGP hold og fire andre kvindelige kandidater i Frankrig. De to succesrige kandidater bliver en del af holdet ved sæsonens første SailGP event, der afholdes på Bermuda.

Rindom (29) er to gange verdensmester i Laser Radial-klassen og blev i 2019 kåret som verdens bedste sejler. I 2016 vandt hun bronze ved OL i Rio og forbereder sig i øjeblikket til at deltage i OL i Tokyo senere på året.
Salskov-Iversen (26), der har sejlet i 49erFX-klassen sammen med Jena-Mai Hansen, hentede også OL-bronze i Brasilien og vandt verdensmesterskabet i 2017.

Oplev dagens pressemøde i sin fulde længde her:Kapsejlads

Tyskland vil ind på offshore scenen

Kapsejlads

X Yachts Gold Cup: Stadig plads

Kapsejlads

ORC EM: Aschenbrenner forsøger at forsvare titlen

Udvalgte artikler *