Jonas Høgh: Derfor måtte vi flytte SailGP fra København til Aarhus

Det skal ikke være nogen hemmelighed – det kom som noget af en overraskelse for os her på redaktionen, da SailGP i sidste weekend sendte en pressemeddelelse ud, at Aarhus næste år danner kulisse for det første SailGP event i Danmark.

Efter et stort opsat pressemøde i Skuespilhuset tilbage i efteråret 2019, hvor Sir Russel Coutts præsenterede den storslåede nyhed, lå planerne for København klar, og vi havde fået en indlevende beskrivelse i hele det setup som var planlagt.

De potente F50 foilende katamaraner skulle have base på den tomme grund ved siden af Operaen, og tilskuere-tribunerne skulle være placeret på den nye mole ved Krydstogts terminalerne, og Københavns Havn havde sat alle sejl til.

Så kom der en lille og altødelæggende baktier, som satte hele verden i stå, herunder naturligvis også den internationale serie SailGP. Alt blev udsat til 2021 - ikke bare udsat, men nu også flyttet fra København til Aarhus.

I den anledning fangede vi Jonas Høgh, som i en rolle, på både SailGP teamet, og som næstformand i KDY, måtte havde forklaringen på?

Og forklaringen er faktisk ret simpel. De mange kalendere som har været tomme i 2020, bliver nu overfyldt i 2021, og når talen falder på SailGP, ja så indgår der jo også en international kalender, som igen kaster mange andre input af sig – et puslespil som skulle vise sig at være umuligt at lægge.

Så på vores spørgsmål, om hvad der egentlig var den reelle årsag til dette sceneskift, svarer Jonas Høgh til Bådmagasinets læsere.

På grund af aflysninger forårsaget af Covid-19, ikke kun i sejlads, men i flere sportsgrene og andre store begivenheder i 2020, gjorde 2021-begivenhedskalenderen i København, Krydstogsterminalen og SailGP's samlede og nu intensiverede begivenhedsprogram det umuligt for os at finde passende datoer i København i 2021 – og Jonas følger op, alle parter, inklusiv Københavns Kommune og KDY gjorde en ekstraordinær indsats for at få begivenheden til at ske og få kalenderen til at tilpasse sig, men desværre var det ikke muligt.

Men heldigvis har vi med et team at gøre der ikke bare giver op, og det var nok helt naturligt at søge mod vest, hvor det Internationale Sejlsportscenter i Aarhus har vist sig at være eminent til store arrangementer, godt bakket op af Aarhus Kommune, som med stor entusiasme ser på sejlsport, som en af Kommunens helt store trækplastre.

Jonas Høgh er naturligvis begejstret over det alligevel lykkedes at få SailGP til landet, og slutter af:

Vi er meget glade for, at vi har et andet fantastisk sted i Danmark med Århus, der på grund af Covid-19 udsættelser pludselig havde mulighed for at være vært for begivenheden i den for SailGP rigtige tidsramme, og vi er naturligvis glade for at bringe SailGP serien til Danmark og de danske fans. Vores forventninger er, at dette er den første SailgGP begivenhed af mange, der afholdes på dansk jord, hvad enten det er i København eller Århus.Seneste nyheder

Citat...'Vi har fart på hele vinteren'

Bådmotorer i Sverige forsvinder i store mængder

Finn: Mandeparkering i Egå

Kort Nyt

Citat...'Vi har fart på hele vinteren'

Motor

Bådmotorer i Sverige forsvinder i store mængder

Kapsejlads

Finn: Mandeparkering i Egå

★ Gør det selv

★ Autopiloten: Den elektroniske rorsmand er vokset med opgaven

Branchenyt

Vækst skaber drømmejobs i bådbranchen

America's Cup

Americas Cup: Surt show for tilskuerne - og New Zealand

Kort Nyt

Eksplosiv stigning i smitte blandt sejlerne fra Uge-42...

★ Interview & Portræt

★ Med mor ved roret

Udvalgte artikler *


Produktnyt