SailGP: Sæsonen suspenderes - der sejles først i 2021

Ledelsen af SailGP vælger at suspendere 2020 sæsonen. Dermed er den gigantiske sejlerfest i september i København skudt i sænk. Jonas Høgh-Christensen mener det er den rigtige beslutning.

Selvom om samfundene i Europa er i Corona-lock up mode er der for mange ubekendte til at ledelsen af SailGP tør satse de mange millioner kroner det koster at flytte event-byen, alle både både mv. til Europa.
Ikke mindst er planerne og at sejle i Cowes i England i midten af august meget usikker. Men også København er forbundet med usikkerhed. Et kæmpe antiklimaks for hele serien, og i den grad for det nystartede danske hold.

Vi er kede af at stå i denne situation. Vi synes omvendt, at det er det rigtige at træffe beslutningen nu. Vi kan ikke se hvordan vi kan afvikle det her, så det sundhedsmæssigt er forsvarligt. Og det er måske heller ikke det rigtige at afvikle denne type event, når verden er hvor den er i øjeblikket. Så vi glæder os til at komme tilbage og give den heler armen, når vi starter op igen. Vi vil komme tilbage og gøre det endnu bedre, og det er vi ved at finde ud af, hvordan vi gør, siger den danske team manager Jonas Høgh-Christensen i en første reaktion op aflysningen.

Dagens omfattende pressemeddelelse kan læses i sin helhed her: 

LONDON - 4. maj 2020 - Med udgangspunkt i sundheden og sikkerheden for både mandskaber, de globale medarbejdere, partnere og de enkelte eventlokationer har SailGP besluttet at suspendere de resterende kapsejladser i 2020 og udsætte resten af SailGPs sæson 2 til 2021.

To af de fire berørte begivenheder har allerede fået nye datoer i 2021 - San Francisco afholdes den 17-18 april og New York den 4-5 juni. SailGP forventer også at vende tilbage til Storbritannien og Danmark i løbet af den reviderede sæson 2 og erstatte de kapsejladser, der tidligere var planlagt til 14-15 august og 11-12 september i år.

Sæson 2 forventes at blive udvidet fra fem til minimum syv begivenheder i løbet af den ét år lange sæson, der begynder i april 2021 og løber frem til de første måneder af 2022. Resultater fra 2020 Sydney SailGP - årets første og eneste afsluttede begivenhed – vil blive annulleret.

SailGP-direktør, Sir Russell Coutts, siger: ”Denne forfærdelige pandemi har ført til et tragisk og vedvarende tab af tusindvis af liv. Vores tanker går først og fremmest til disse ofre og deres sørgende familier og venner.”

”Vores ligas globale karakter er et af vores stærkeste kort, da vi samler toptalenter fra hele verden til både at organisere og konkurrere i en ny form for professionel kapsejlads. Når vi står over for en nødsituation som denne, udgør vores geografiske mangfoldighed desværre en potentiel risiko både for os selv og dem omkring os.” Han fortsætter: ”Vores fokus må derfor nu være på at vende tilbage på et tidspunkt, hvor vores events ikke udgør en unødig intern eller ekstern risiko.”

”Vi vil bruge de kommende måneder til at fokusere på vigtige initiativer, der vil gøre både vores kapsejladser og TV-transmissioner endnu mere attraktive – herunder videreudvikling af vores F50-katamaraner, simulator og spilplatform samt forbedret dataintegration via kunstig intelligens - mens vi fortsætter arbejdet hen imod vores ambitiøse mål om ligaens CO2-neutralitet i 2025. Jeg er overbevist om, at vi ved at udskyde sæsonen kan levere et bedre resultat, end hvad vi ville have været i stand til i år, og vi er meget heldige at have den fortsatte støtte fra partnere, herunder Rolex, Oracle, ROCKWOOL samt vores mange tv-stationer. ”

For to måneder siden i Sydney indtog hold, der repræsenterede Australien, Danmark, Frankrig, Storbritannien, Japan, Spanien og USA, vandet i verdens hurtigste sejlbåd til det, der skulle have været det første af fem events i 2020. Der beviste den firedobbelte olympiske guldmedaljevinder Ben Ainslie, hvorfor han er en af de største sejlere nogensinde, da han førte det nye britiske mandskab til en overbevisende sejr i sin SailGP-debut. Her overvandt han den lokale favorit og forsvarende mester, Tom Slingsby, og hans australske besætning.

Ainslie siger: ”Dette har naturligvis været en enorm udfordring for hele verden især for sundhedsmedarbejdere i frontlinjen af​​denne krise. Når alt kommer til alt, er dette sport, og vi kommer tilbage, når det er sikkert for alle involverede. Selvfølgelig er det svært ikke at være ude på vandet, især efter at jeg fik min første smag af SailGP i Sydney for et par måneder siden. At sejle med disse både er et privilegium, og jeg ved, at vi får det øjeblik igen. I mellemtiden vil jeg være på udkig efter måder at blive endnu bedre, når vi er ude og kæmpe igen næste år. ”

Slingsby siger: ”Selvfølgelig er vi utroligt skuffede over at skulle holde pause på vores forsøg på at blive back-to-back SailGP-mestre. Vi ville ønske, at vi kunne være på vandet med det samme og få noget revanche, men der er større bekymringer over hele verden i øjeblikket. Vi vil være klar, når tiden er inde, og SailGP vil blive større og bedre end nogensinde.”

SailGP i Sydney var debuten for Danmarks SailGP-team præsenteret af ROCKWOOL, der stillede til start med mindre end 20 timer ombord på den lynhurtige F50-båd.

Anført af Nicolai Sehested, den yngste rormand i SailGP sæson 2-flåden, klarede danskerne sig flot i sæsonåbneren til trods for den manglende sejltid sammenlignet med deres rivaler.

Sehested udtaler: ”Både Danmarks SailGP-hold og ROCKWOOL står fuldt ud bag beslutningen om at omlægge resten af ​​denne sæsons events, hvilket er absolut nødvendigt for at sikre fans, besætninger og atleter i løbet af denne tid. Naturligvis er vi skuffende over ikke at være på vandet og konkurrere. Vi nød virkelig vores debut i Sydney, da vi kæmpede med disse utrolige både mod klodens bedste talenter. Vi vil fortsætte med at arbejde hårdt som et team og kæmpe for at forbedre os, og vi glæder os meget til at sejle igen, når tiden er inde.”

I et forsøg på at beskytte organisationen i hele denne uforudsigelige periode har Coutts midlertidigt frasagt hele sin løn, mens de resterende medarbejdere frivilligt har taget lønreduktioner frem til slutningen af året. Den samlede arbejdsstyrke er blevet justeret i forhold til de ændrede krav i år, mens atleterne kompenseres for mere end 50 procent af den planlagte sæsonaktivitet.

De planlagte Sæson 2-events vil i 2021 fortsat blive vist rundt om i verden gennem partnerskaber med top-tier TV-stationer i mere end 100 lande, inklusive i hvert holdmarked: SKY Sports (UK / Irland), CBS (USA), FOX Sports (Australien), Canal + Sport (Frankrig), TVE og TV3 (Spanien), TV 2 Sport (Danmark) og DAZN (Japan).

Publikumstallene fra Sydney SailGP i 2020 (28.-29. februar) viste en vækst på 27 procent fra eventen i 2019, der fungerede som den globale ligas verdenspremiere. I den vækst var også en udvidelse på 16 procent af det samlede TV- publikum samt en 83 procents stigning i sociale medievideo-visninger og 234 procent spring i sociale medieindtryk.

I 1. kvartal i år blev der brugt mere end 13 millioner minutters indhold på tværs af ligaens Facebook- og YouTube-kanaler, mens SailGPs nye marketingkampagnefilm, ”It’s Not What You Think”, nåede næsten 6,5 millioner mennesker i måneden før sæsonåbningen.

Under ligaens indledende sæson i 2019 tog fans SailGP-konceptet til sig. Mesterskabets fem event fik et TV-publikum på 256 millioner. Derudover så mere end 133.000 tilskuere de fem live events, 138.000 downloadede den prisvindende mobilapp og mere end 100.000 eF50'er dystede i debuten til første generation af ligaens spilplatform.

I månederne frem til 2020-starten af sæson 2 tilføjede ligaen hold fra Danmark og Spanien, underskrev med holdtitelpartnerne INEOS og ROCKWOOL, annoncerede et nyt event i København og fik Endeavour ombord som minoritetsaktionær.

Coutts fortæller: ”Vi har skabt en masse vækst og momentum fra vores første seks events og er 100 procent engagerede i at blive den førende rettighedsindehaver og fremme sejlsporten på en måde, der aldrig er blevet set før. Vi prioriterer innovative forbedringer i denne mellemperiode og fokuserer derefter på live-begivenheder i begyndelsen af 2021.”Kort Nyt

Sejlere fra træningslejren i Aarhus Covid-19 ramt

Kapsejlads

Sjælland Rundt klar med dato for 2021

Bådudstillinger

Stor interesse for virtuelt båd-show

Kapsejlads

Champions League: KDY kæmper om guldet

Kort Nyt

Overholder du loven når båden står på land?

Kapsejlads

Perfekt sejlvejr på Thurø Bund

Udvalgte artikler *


Produktnyt