SailGP: New York er annulleret - skal der sejles to stævner i Danmark?

På grund af den vedvarende usikkerhed i den globale spredningen af COVID-19, har SailGP suspenderet kapsejladserne indtil slutningen af juni. Som et resultat af beslutningen vil New York SailGP ikke finde sted den 12-13 juni som planlagt.

Det skulle ellers have været den tredje begivenhed i sæsonen 2020. Tidligere er den planlagte SailGP i San Francisco også blevet aflyst.

Folk, der har købt billetter til SailGP i New York, vil få deres penge tilbage.

To stævner i Danmark?
Kilder tæt på Bådmagasinet fortæller, at der arbejdes på højtryk i SailGP organisationen med at finde en løsning på at gå gennemført sæsonen på forsvarlig vis.

Ingen ved endnu om stævnet i Cowes kan gennemføres. Den britiske premiereminister Boris Johnson er søndag nat indlagt med høj feber og Storbritanien står overfor en barsk periode. Berlingske skriver mandag: Den britiske regering har ikke indikeret en exit-strategi, og det eneste fingerpeg er ikke løfterigt. Regeringens videnskabelige toprådgivere har talt om først at løfte den nuværende nedlukning til sommer, enkelte taler om september, og regeringen har ikke tilnærmelsesvist kunne leveret de daglige test, som den har stillet i udsigt. Sundhedsminister Matt Hancock har lovet op til 100.000 test om dagen, men foreløbigt har briterne svært ved at nå op på 10.000 om dagen.

I SailGP organisationen har der faktisk været ideer fremme om at sejle to stævner i København til september.

Andre mere triste forslag har også været at aflyse hele denne sæson, og starte op på en ny til efteråret, løbende gennem vinterhalvåret, for at slutte tids nok til at deltagerne kan blive klart til Americas Cup som jo afvikles i 2021.

sailgp kalenderKort Nyt

Sejlere fra træningslejren i Aarhus Covid-19 ramt

Kapsejlads

Sjælland Rundt klar med dato for 2021

Bådudstillinger

Stor interesse for virtuelt båd-show

Kapsejlads

Champions League: KDY kæmper om guldet

Kort Nyt

Overholder du loven når båden står på land?

Kapsejlads

Perfekt sejlvejr på Thurø Bund

Udvalgte artikler *


Produktnyt