SailGP: Solid dansk debut

Related Articles: 'Kirke' skadet - misser SailGP debut, Holger Ds drenge: Står over for kæmpe udfordringer

Det lyder paradoksalt, men med en placering som næstsidst gik det bedre end både besætning og eksperter havde håbet på, da det danske SailGP-hold debuterede i Sydney tidligt fredag morgen.

Der blev sejlet tre sejladser af cirka 15 minutters varighed. I første sejlads var der syv både på linjen, mens der i de følgende to kun var seks, da den franske båd måtte udgå efter en kollision med Spanien.

Danmark placerede sig på en 7. plads i første sejlads, en 5. i anden og en 6. i tredje. De giver samlet 13 points og altså en placering som nr. 6 efter førstedagen af Sydneys grandprix.

Det kom til flere tætte situationer og holdleder Jonas Høegh Christensen fortalte til TV2s værter i studiet i Danmark over en mobiltelefon fra Sydney, at båden havde fået en ”bule” efter en tæt situation med den japanske båd.

Den danske præstation er bestemt til bestået. Holdet var flere gange i starten af sejladserne oppe på 3-4 pladsen, men gled over de 15 minutter ned gennem feltet, når antallet af fejl akkumulerede og blev til flere hundrede meter efter de førende.

Det var tydeligt at game planen var at sejle sikkert i den springende og stødende vind på vandet ud for Sydney. Når boathandlingen bliver bedre vil de være med længere fremme.

Helt suveræn var det engelske Ineos hold, hvor Ben Ainslie viste formatet med tre sejre og 30 points. På andenpladsen ligger Japan med 23 points med Nathan Otteridge på roret. Nr. tre er Australien med Tom Slingsby også med 23 points. Nummer fire er USA med 19 points, femtepladsen er Spaniens, de har Phil Robertson som rorsmand. Sekser er altså Danmark med Nicolai Sehested som styrmand med 13 points mens Frankrig, med én gennemført sejlads er noteret for fem points. Den franske båd styres af Billy Besson.

Både Spanien og USA er inden for rækkevidde hvis det hele klapper for danskerne i morgen lørdag når der igen sejles. Det kræver dog at antallet af fejl, hvor båden falder i vandet minimeres. Men igen godt at den danske båd, der er sponsoreret af Rockwool, sejler og ikke er ude med en skade.

Dermed får holdet den træning der er så vital for at være med i morgen og til de kommende stævner.

The fleet cross the start line at the start of the race on day 1. Sydney SailGP, Event 1 Season 2 in Sydney Harbour, Sydney, Australia. 28 February 2020. Photo: David Gray for SailGP. Handout image supplied by SailGP

Lige bortset fra første start (billedet) hvor det danske team manglede et par bådslængder op til linjen, så gjorde det rigtig godt, og var flere gange oppe og drille de store etablerede teams - på et tidspunkt oppe som 3'er. Der er virkelig potentiale i Rockwool teamet. 

 

 Seneste nyheder

Vand ovenfra kan ødelægge en båd

I isolation på Martinique

Kommer der vind i sejlene, igen?


Sailing World News

Facts about 12 mR Worlds

RIP Lowell North

Yacht Racing Forum: Unprecedented turnout

Produktnyt

X-Yachts skal til at bygge motorbåde

Elmotoren er blevet voksen