Yes - endnu en sejler som fanebærer

Related Articles: 2 x Warrer fejrer japansk juniorklub

Yes - Jonas Warrer bliver den femte sejler som kommer til at opleve det at bære Dannebrog ind ved OL.

Om blot 29 dage går det danske OL-hold indmarch til åbningsceremonien til OL i Tokyo. Det bliver nemlig hækkeløber Sara Slott Petersen og sejler Jonas Warrer, der går forrest og leder holdet ind på det olympiske stadion. De to fanebærere blev præsenteret på et pressemøde på Experimentarium.

Det er første gang, at der udnævnes både en mandlig og kvindelig fanebærer til henholdsvis OL, og chef de mission for det danske OL-hold, Søren Simonsen glæder sig til at opleve de to fanebærere gå i front for Danmark til åbningsceremonien til OL.

”Sara og Jonas er fornemme repræsentanter for dansk eliteidræt. De er begge tidligere OL-medaljevindere og gode rollemodeller, der rækker ud over sportens verden. De er som mennesker interesserede i, hvordan det går med de andre atleter på holdet, og står for nogle værdier, som vi gerne vil kendes for både i Danmark og ude i resten af verden. Det er kvaliteter, som passer godt sammen med det at være fanebærer for det danske OL-hold, og jeg glæder mig til at se dem lede os ind på det olympiske stadion i Tokyo,” siger Søren Simonsen.

Det var H.K.H. Kronprins Frederik der overrakte fanerne med Dannebrog, og han vil også heppe på de danske atleter til OL, hvor han selv vil være til stede i Tokyo.
Udvalgte artikler *