Dyr dag for den danske 49er / FX

Det var en rigtig svær mandag for de to Skiff-joller 49eren og 49erFX, som begge sejlede uden for Guanabara bugten, hvor der blev gennemført tre sejladser i hver klasse.

Vi nåede ikke at tale med Jena og Katja efter dagens sejladsser. De havde travlt med at udfylde et protestskema, som senere skulle vise sig, at de valgte at trække tilbage. Altså ingen protest fra den danske båd, som det ellers på et tidspunkt forlød.

Jena og Katja tog på vandet som suverænt førende båd, men dagens serie på 9,16,2 ændrede på den stilling, om end det er ganske tæt i FX.

Lige nu, efter 9 sejladser har Jena og Katja kun 9 point op til guldet og den førende båd fra Spanien som er noteret for 30 point. På henholdsvis anden og tredjepladsen finder vi båden fra New Zealand med 34 point, tæt forfulgt af de lokale helte fra Brasilien som er noteret for 35 – kun fire mindre end den danske båds 39.

Jeg vurderer at det stadig er helt åbent, selv om Jena og Katja har den dårligste fratrækker, i form af deres tyvstart i første sejlads. Det kan vise sig at blive rigtig kostbart, hvis de andre slipper igennem med de fratrækkere som de er noteret for lige pt. – fratrækkere på 11,12 og 13 point.

Warrer/Lübeck ud af topstriden

Noget sværere ser det ud for 49’eren, med Jonas Warrer og C.P. Lübeck.

Med en 6-13-14 var det absolut ikke Warrer/Lübecks dag på vandet i Rio. Efter deres disk forleden, som der har været meget polemik omkring blandt sejlerne, ja så ser det sort ud for medaljechancerne for den danske 49er.

Med kun tre sejladser tilbage, plus et medal race, og hele 17 point op til bronze pladsen, ser det svært ud, men ikke umuligt. Som Jonas Warrer iskoldt konstaterede, 'vi skal bare ud og lave en dag som vores franske venner præsterede i dag (1-1-3, red.) – så er vi med i gamet igen.

Og ja, ingen tvivl om det, men det er også noget i den retning der skal til.