Nej, storfavoritten var ikke rystet

Det er næsten kun bronze der skal sejles om i morgen tirsdag, når top 10 mødes i Finnjollernes medal race.

Giles Scott GBR lagde ud med en håbløs 17. plads ved OL og jeg øjnede overraskelsen! Men siden så Scott sig ikke tilbage. En helt igennem fantastisk serie på, 3-2-1-11-1-1-3-8-2, vel at mækre i Rio forhold, sikrede den suveræne brite OL guld, allerede inden tirsdagens medal race.

Det er ikke første gang Giles Scott sejler på den måde, det er næsten mere reglen end undtagelsen. Over halvdelen af de stævner Giles har sejlet siden han overtog den britiske Finnjolle trone efter Ainslie, er vundet FØR medal race, det er ganske enkelt uhyggeligt.

Buko ost

Jeg var selv til stede ved pressemødet i London for fire år siden, da både Jonas Høgh og Ben Ainslie i kor nærmest forklarede forsamlingen, at fremtidens Finnjolle sejler ser anderledes ud. Franske Lobert, som vandt bronze i London har figuren, høj og samtidig stærk, super atletisk var beskrivelsen fra guld og sølv vinderne i London, og begge var enige om at den bageform havde de ikke lige ligget i fra fødslen.

Nu har vi fulgt Giles Scott her i Rio i en uges tid, og jeg får straks den beskrivelse fra Høgh og Ainslie frem på nethinden. Scott er som skåret ud af granit, en atlet når han er i topform, det som engang blev kaldt en ægte Buko ost – altså godt skåret, bred over skuldrene og bare trimmet 110 %.

Om det er de,t der er med til at give Giles Scott det overskud han præsterer ude på banerne skal jeg ikke kunne sige, men hvis jeg sammenholder det med hvad Jonas Høgh og Ben Ainslie forklarede tilbage i 2012, ja så ramte de meget godt plet.

Men ganske tankevækkende, så har forholdene her i Rio været mere end udfordrende – og franske Lobert, som vandt bronze i London, og samtidig ligner den rigtige ’model’ ja han nåede heller ikke medal race i Rio, så det er altså ikke kun kropsbygningen det handler om.

Næsten kun bronze på spil

Når skuddet lyder tirsdag til medal race kl. 13.05 for Finnjollerne, ja så har Giles Scott som tidligere nævnt sat sig solidt på guldet.

Men den slovenske sejler Vasilij Zbogar skal også få noget af en gummiarm, hvis ikke han sejler den sølvmedalje hjem som han lige nu ligger til.

56 point har Zbogar og Kroaten Ivan Gaspic ligger med 69 – altså hele 13 point, eller syv placeringer ud af 10, skal der være mellem Zbogar og Gaspic.

Og Gaspic – han har rigeligt at se til bagfra. På en delt fjerde ligger amerikaneren Paine á point med svenske Salminen, begge med 74, og de vil gøre alt for at stjæle Gaspic plads på podiet, så helt kedeligt bliver det forhåbentlig ikke, selv om en ægte herredyst om guldet havde været fedt.OL

Kommentar: Det er bare så overskudsagtigt…

Bådudstillinger

Flydende bådmesse melder om rigeligt at se på...

OL

Topresultater fra de danske sejlere ved OL

OL

Opdatering fra onsdagens OL-sejladser

★ Test af sejlbåde

Saffier SE 27: Bedste dagsejler til dato, basta

OL

Rindom kan holde hviledag i gult

Udvalgte artikler *