Jonas Høgh misser OL guld – men guldklump på vej derhjemme

Det blev ikke Jonas’ OL i Rio, det fungerede bare ikke, og det undrer og overrakser den rutinerede Finnjolle sejler. Vi var godt forberedt, vi var klar, jeg var glad og i go’ form, så alt var som det skulle være udtalte Jonas efter sidste sejlads søndag.

Det er jo næsten det der er mest frustrerende fortsatte Jonas, hvis så bare man vidste man havde kvajet sig med et eller andet – men det føler jeg virkelig ikke vi har, jeg havde bare ikke tur i den.

Jeg vil ikke stå og gi’ forholdene herude skylden, men de har været håbløse. Bare se vores fire forsøg på at starte i dagens første sejlads. Den fjerde start de lader gå, er så håbløs at det ikke burde være muligt – og juryen sejler da også op på siden af mig og råbte ’sorry’.

Efter jeg faktisk har fået en rigtig god start, så ender jeg pludselig i et hul, jeg sidder i midten af båden, og forsøger at få den til at flytte sig bare en lille smule, mens de pisker af sted oppe til luv, og sidder på kanten! Det er sgu da frustrerende, men nu er det slut, nu skal jeg se at få pakket båden sammen i morgen, få fat i en tidligere flybillet hjem, og så kan det da godt være det bliver til en bajer eller to i aften, ikke fordi der er noget af fejre, jeg går nok mere efter hegnet...

Live går videre

Det kan godt være OL guld glippede her i Rio, men hvis vi skal finde herlige lyspunkter her i livet, ja så er det lige netop hvad der venter Jonas. Hans kone er nemlig gravid, så der er en helt anden form for guldklump på vej, og i løbet af nogle måneder, ja så er familieforøgelsen en realitet.

Rent jobmæssigt ved Jonas ikke lige hvad der skal ske, og på vores spørgsmål om fremtiden og OL, ja så svarede den helt igennem charmerende knægt – jeg har lært at jeg aldrig skal sige aldrig.