Få overblikket over dagens OL-sejladser

Endnu er det ganske tidlig morgen i Rio, hvor der er en fem timers tidsforskel fra vores tidszone. I dag venter flere nervepirrende og spændende sejladser set med danske øjne. Jonas Høgh-Christensen skal igen på vandet, og vi må håbe, at det bliver uden uheld med grejet. Ved gårsdagens sidste sejlads måtte Jonas udgå med et ødelagt sejl - dyrt i points.

Jonas Høgh-Christensen ligger på en sjette plads inden dagens to planlagte sejladser i Finnjolle klassen. Dog har Høghen kun få points op til podiet, men der er ikke plads til fejl eller uheld med grejet, hvis det skal lykkes at vinde en medajle i Rio. Giles Scott fører klassen efter anden og første plads i gårsdagens to sejladser.

13908827 10154563722505757 4030867636913705653 o

Britiske Giles Scott havde en rigtig god dag på vandet i går. Foto: Sailing Energy / World Sailing.

Nacra 17 havde sin OL debut i går, hvor Allan Nørregaard og Anette Viborg er placeret i den danske båd. I går blev det til to sejladser i klassen, der gav Nørregaard/Viborg en placering som nummer seks i stillingen. Egentlig var der i går planlagt tre sejladser i klassen, men dårligt vejr satte en stopper for sidste sejladser. Derfor prøver arrangørerne i dag at få afviklet fire sejladser.

Derudover skal de to danske surfere, Sebastian Fleischer og Lærke Buhl-Hansen, igen på vandet efter en hviledag. De to surfere har gjort det godt. Fleischer ligger på en 12. plads efter seks sejladser - og hans mål må være at sigte efter en top ti placering, der giver adgang til medal race.

RIOEC881U4J86 768x432

Sebastian Fleischer jagter en plads blandt de surfere, der skal sejle medal race efter ti sejladser.

Hos kvinderne indtager Lærke Buhl-Hansen 18. pladsen. Tirsdag sluttede hun godt af med sit hidtil bedste i Rio - en 13. plads i sjette sejlads. Vi håber, at hun fortsætter de gode takter, når RS:X surferne går på vandet senere i dag.

Sejladserne kan følges på TV2 Charlie, der sender optakt fra klokken 17.30, dansk tid. Startskuddet til første sejlads går 18.05.