Ida og Marie på vej frem

Ida og Marie har haft et svært forår efter den skade Ida pådrog sig i efteråret 2014. Lige nu deltager de så sejrsvante piger i For-OL i Rio, og efter en lidt blandet start, går det nu i den rigtige retning. Efter onsdagens førsteplads, lugter de ligefrem en medalje chance. Læs Ida og Maries blog fra Rio her:

Ida og Marie skriver på deres blog fra Rio:

Vi er nu fire dage inde i For OL og kan konkludere, at Rio er et taktisk meget svært sted at sejle. Her er meget strøm, springende vind og bjerget Sugarloaf, hvis vindskygge man helst skal undgå. Vi har haft svært ved at hitte ud af, hvor vi har skulle sejle hen, samtidig med at farten og starterne ikke har været de bedste.

Overordnet har vi derfor ikke haft den bedste start på stævnet. Vi har tit været forvirret over vinden, og vi har ikke ligget lige så langt fremme i feltet, som vi gerne ville. Dette har medført en del placeringer i den forkerte ende af top 10 – de tre første dage lå vi derfor på en samlet 7. plads – ikke en placering vi er tilfredse med.

Baneledelsen er en smule presset på at få afviklet nok sejladser. Hver dag fylder vinden først ind mellem kl. 12-14 og lyset slukkes helt kl. 17:30. Det giver banelederen et utroligt lille tidsrum, til at afvikle sejladser i. Det har medført at alle bådklasser er bagefter det planlagte antal sejladser. Derudover har vejrguderne ikke helt været med os og der har ofte været så let vind, at vi ikke har kunne sejle.

I dag(onsdag, red.) var der kun sejlbart vind på 3 ud af 6 baner. Efter at havde ventet i 2 timer på land, var vi så heldige at få én enkelt sejlads afviklet med start kl. 17 – lige efter Nacra'erne havde sejlet. Den danske Nacra med Lin og Cp gav os før start et par tips til ,hvordan deres sejlads havde været. Med stor inspiration i det de havde fortalt, vandt vi vores første sejlads i stævnet. Det var rigtig fedt, endelig at bryde stimen med de halvslatne resultater og så med den bonus, at vi krydsede mållinjen med en utrolig flot solnedgang over Rio. Førstepladsen gør, at vi rykker samlet op på en 5 plads og med 4 sejladser i morgen kan alting stadig ske. Pointene er relativt tætte og vi er klar til at give den gas og forhåbentligt rykke lidt højere op af resultatlisten

Læs hele deres blog her